Контракти.ua

425  —  08.12.23
У Києві на пів року перекриють частину синьої гілки метро
У Києві на пів року перекриють частину синьої гілки метро

У метрополітені Києва з 9 грудня закриють рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» на Оболонсько-Теремківській лінії для ремонту перегінного тунелю.

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації. Таким чином поїзди на лінії курсуватимуть лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська».

«Обмеження на ділянці «Теремки» – «Деміївська» вводяться у зв'язку з необхідністю термінового проведення ремонту перегінного тунелю між станціями. Рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю зупинити до завершення робіт», - заявили в КМДА.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.

Водночас станції метро «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки» продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

У Київському метрополітені наголосили, що зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро – це вимушений крок для уникнення позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів.  Зокрема, через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

В компанії нагадали, що перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

За час ремонту фахівці планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування для  визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій та відповідні відновлювальні роботи.

Водночас для перевезення пасажирів на закритій частині гілки метрополітену передбачені дублюючі маршрути наземного транспорту від «Теремків» до «Либідської».

Статьи по теме
Без істотних опадів та до +15°С: прогноз погоди по Київщині на 22 квітня
Без істотних опадів та до +15°С: прогноз погоди по Київщині на 22 квітня

У Києві та Київській області в понеділок, 22 квітня, хмарно з проясненнями, вночі дощ, вдень без істотних опадів. Повітря в регіоні максимально прогріється до +15°С.
22.04 — 173

Прогноз погоди: на Київ чекає
Прогноз погоди: на Київ чекає "сонячний удар", розігріє до 23°

На початку тижня дощів не буде.
08.04 — 159