Контракти.ua

2117  —  07.12.23
5 китайських новорічних традицій, які принесуть щастя й багатство до кожного дому в рік Дракона 2024
5 китайських новорічних традицій, які принесуть щастя й багатство до кожного дому в рік Дракона 2024

Найголовніше – це прикрасити свій дім червоними кольорами та квітами і не забути про чистоту, яку любить Дракон.

В Китаї ретельно дотримуються усіх новорічних традицій, аби залучити до свого дому щастя, багатство та успіх на наступні дванадцять місяців. То чому б і нам не запозичити кілька ефективних способів залучення щастя на наступний 2024 рік? Розповідаємо, що потрібно робити, щоб весь рік у домі панували достаток, добробут та успіх. Пише ТСН. 

Що треба зробити до Нового року, щоб залучити щастя і багатство

  • Чистота. Потрібно обов’язково за тиждень до новорічних свят зробити генеральне прибирання, щоб задобрити господаря року – Дракона. Вважається, що добробут та удача обійдуть боком ті домівки, де пануватиме безлад.
  • Живі квіти. Китайці прикрашають оселі не лише ліхтариками та гірляндами. Вони вважають, що в домі новорічної ночі обов’язково мають бути живі квіти. Адже, згідно з віруваннями, квіти приносять у дім щастя і здоров’я. Якщо немає можливості або часу придбати живі квіти, підійдуть кімнатні рослини.
  • Червоні кольори. Обов’язково у прикрасах оселі має бути червоний колір. Це можуть бути червоні ялинкові кулі, гірлянди, свічки, ліхтарики тощо. Червоний колір символізує удачу, дає сили для здійснення заповітних мрій і заряджає енергією.
  • Парність. Треба намагатися, щоб у всьому було дотримано парності: парна кількість куль на ялинці, парна кількість речей у подарунках. Парні числа, згідно з китайським віруванням, означають безкінечне багатство та злагоду.
  • Різноманітність страв. Новорічний стіл у Китаї так само важливий, які і у нас в Україні. Тому варто поставити на стіл якомога більше страв, тоді рік буде багатим, продуктивним та успішним. Вважається, що різні овочі та фрукти, червоне м’ясо, пельмені, курка й качка притягують достаток і щастя в дім.