Контракти.ua

2884  —  29.11.23
В Україну ввірветься новий циклон: синоптики назвали області, які накриє негода
В Україну ввірветься новий циклон: синоптики назвали області, які накриє негода

У ніч проти середи, 29 листопада, Україну накриє новий циклон. На всій території очікуються опади у різних проявах: дощ, сніг та мокрий сніг.

Про це повідомила начальниця відділу взаємодії зі ЗМІ Українського гідрометцентру Наталія Птуха в "Media Center Ukraine - Ukrinform". Пише OBOZ.UA.

Вона уточнила, що на заході країни очікується сніг, у північних областях, а також Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Харківській областях – мокрий сніг, на півдні та південному сході – дощі.

У столиці, як зазначила представниця УкрГМЦ, прогнозується змішана фаза опадів: дощ перейде у сніг. Стовпчики термометрів коливатимуться у межах 0-6 нижче нуля.

Синоптики прогнозують, що циклон зайде у західні регіони вже ввечері 28 листопада. Пік очікується вночі, а вже 29 листопада він відступить. Також по всій території України зриватиметься вітер у межах 15-22 м/с, однак у західних областях пориви вітру можуть бути більшими.

Нагадаємо, портал Meteoprog повідомив, що цього тижня погода в Україні буде змінною з контрастними температурами повітря, зі снігом, який переходитиме у дощ і навпаки, з сильними поривами вітру. Причиною такої нестійкої погоди будуть атмосферні фронти та різні за властивостями повітряні маси, які проходитимуть через територію нашої країни.