Контракти.ua

650  —  29.11.23
Паста з лимонно-пармезановим соусом: швидкий і вишуканий рецепт
Паста з лимонно-пармезановим соусом: швидкий і вишуканий рецепт

Ця вершкова паста з лимоном і пармезаном — ідеальна страва, яку можна приготувати останньої хвилини.

Соус готується швидко, а чарівним інгредієнтом тут є вода для приготування пасти, яка забирає крохмаль із макаронів, що готуються, і використовує його для зв'язування лимонного соку, тертого сиру та оливкової олії, щоб вийшов ідеальний соус для пасти. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Лимон - 2 шт.

тертий пармезан - 70 г і ще трохи для подавання

оливкова олія - 5 ст. л.

Спагеті - 500 г

сіль і перець

свіжий базилік - 20 листочків

  1. У мисці енергійно змішайте цедру й сік лимона, сир, олію, половину чайної ложки солі та трохи меленого чорного перцю, щоб сир розчинився з олією і лимонним соком.
  2. Доведіть до кипіння велику каструлю зі щедро підсоленою водою (1 столова ложка солі на кожні 6 склянок води). Приготуйте макарони, час від часу помішуючи їх згідно з інструкцією на пакованні.
  3. Злийте воду, залишивши 1 склянку води від варіння пасти.
  4. Поверніть макарони до гарячої каструлі. Залийте соусом із лимона й пармезану, змішаного з половиною склянки води, що залишилася від їхнього варіння. У вас вийде вершковий соус, який прилипне до пасти. За необхідності долийте ще води. Додайте базилік і перемішайте один або два рази.
  5. Розкладіть пасту по тарілках і посипте пармезаном.