650 — 29.11.23
Паста з лимонно-пармезановим соусом: швидкий і вишуканий рецепт
Ця вершкова паста з лимоном і пармезаном — ідеальна страва, яку можна приготувати останньої хвилини.
Соус готується швидко, а чарівним інгредієнтом тут є вода для приготування пасти, яка забирає крохмаль із макаронів, що готуються, і використовує його для зв'язування лимонного соку, тертого сиру та оливкової олії, щоб вийшов ідеальний соус для пасти. Пише ТСН.
Інгредієнти
Лимон - 2 шт.
тертий пармезан - 70 г і ще трохи для подавання
оливкова олія - 5 ст. л.
Спагеті - 500 г
сіль і перець
свіжий базилік - 20 листочків
- У мисці енергійно змішайте цедру й сік лимона, сир, олію, половину чайної ложки солі та трохи меленого чорного перцю, щоб сир розчинився з олією і лимонним соком.
- Доведіть до кипіння велику каструлю зі щедро підсоленою водою (1 столова ложка солі на кожні 6 склянок води). Приготуйте макарони, час від часу помішуючи їх згідно з інструкцією на пакованні.
- Злийте воду, залишивши 1 склянку води від варіння пасти.
- Поверніть макарони до гарячої каструлі. Залийте соусом із лимона й пармезану, змішаного з половиною склянки води, що залишилася від їхнього варіння. У вас вийде вершковий соус, який прилипне до пасти. За необхідності долийте ще води. Додайте базилік і перемішайте один або два рази.
- Розкладіть пасту по тарілках і посипте пармезаном.