Контракти.ua

2938  —  27.11.23
Стало відомо, чи встановлюватимуть новорічну ялинку у Києві
Стало відомо, чи встановлюватимуть новорічну ялинку у Києві

Новорічну ялинку цього року планують встановити на Софіївській площі у Києві за кошти меценатів. З бюджету міста і держави на її оздоблення не піде ні копійки.

Про це пише РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію видання "Вечірній Київ".

Що відомо про ялинку у Києві

Про те, що ялинку у Києві встановлюватимуть, повідомив голова компанії "Folk Ukraine" Ігор Добруцький. Саме ця організація традиційно займалась підготовкою Нового року у столиці.

"Як і минулоріч, на локації не буде фудкортів, а ялинка, її оздоблення, іграшки, а також генератор для освітлення будуть коштом меценатів. З державного і міського бюджету не витратять ані копійки", - заявив Добруцький.

Зазначимо, що поки немає інформації щодо тематики оформлення святкової локації. Її концепцію має презентувати міський очільник Віталій Кличко.

Додамо, що торік на Софійській площі ялинку підсвітили 19 грудня у День святого Миколая. Вона була прикрашена голубами, а на верхівці красувався тризуб. Ялинку підсвічували енергоощадними синьо-жовтими гірляндами, які живились від генератора.

Цьогоріч, скоріш за все, ялинку у Києві підсвітять 6 грудня - у День святого Миколая за новим стилем.

Нагадаємо, що торік велося багато дискусій у суспільстві щодо того, чи доцільно встановлювати ялинку під час війни в Україні. Багато місцевих рад відмовились виділяти гроші на організацію святкової локації і перенаправляли кошти на потреби фронту.

Торік в Україні навіть створили петицію, яка вимагала заборонити проводити пишні святкування, аж поки не закінчиться війна. Втім більшість міст самостійно вирішувало, встановлювати ялинку чи ні.

Статьи по теме
Стало відомо, скільки коштують квитки на Євробачення 2024 в Мальме та де їх купити
Стало відомо, скільки коштують квитки на Євробачення 2024 в Мальме та де їх купити

Після перемоги дуету Jerry Heil та Alyona Alyona у Нацвідборі, велика кількість українців з нетерпінням рахують дні до найочікуванішої музичної події Європи у шведському місті Мальме.
15.04 — 352

Стало відомо, коли до України повернеться справжнє весняне тепло до +15°
Стало відомо, коли до України повернеться справжнє весняне тепло до +15°

Погода в Україні зміниться вже цього тижня.
12.03 — 607