Контракти.ua

2249  —  26.11.23
В Україні оголосили штормове попередження: де погода буде найнебезпечнішою
В Україні оголосили штормове попередження: де погода буде найнебезпечнішою

Потужна негода очікується 26 листопада у більшості областей України.

У найближчі два дні в Україні очікується потужна негода з хуртовинами, снігопадами, сильним вітром та ожеледицею. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру. Пише УНІАН. 

26-27 листопада очікуються складні погодні умови ІІ (помаранчевого) рівня небезпечності.

За даними синоптиків, у Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях будуть сильні снігопади. В Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях - сильні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Приріст снігового покриву у зазначених областях становитиме 20-30 см, а місцями 40-50 см.

Також, за даними синоптиків, очікуються хуртовини, снігові замети, на дорогах -  ожеледиця.

В Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях та Криму пройдуть значні дощі.

У північних, центральних, південних областях та Криму прогнозується посилення вітру до 17-22 м/с, місцями - до 25 м/с, в Одеській та Миколаївській областях 25-30 м/с; у західних та східних областях пориви вітру будуть трохи слабшими, 15-20 м/с.

На акваторії Чорного моря очікується посилення вітру до 25-30 м/с. Через це висота хвиль 2-3 м, вдень 26 листопада та вночі 27 листопада висота хвиль вже сягатиме 3-5 метрів.

"Складні погодні умови призведуть до ускладнення роботи комунальних та енергетичних підприємств у більшості областей країни, припинення роботи портів на узбережжі морів; порушення та припинення руху транспорту на дорогах Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей (ІІ рівень загрози, помаранчевий)", - кажуть синоптики.

Коли погода в Україні покращиться - прогноз

За даними синоптиків, негода в Україні буде потужною, але не довготривалою. Вже вдень 27 листопада  очікується послаблення опадів та небезпечних явищ.