Контракти.ua

495  —  18.11.23
Макарони по-флотськи: українська версія італійського болоньєзе
Макарони по-флотськи: українська версія італійського болоньєзе

Особливість цього рецепту в тому, що макарони бажано купувати з борозенками, за рахунок ребристості м'ясо добре прилипає до макаронів, а під час додавання вершкового масла страва набуває м'якого вершкового смаку.

Для цього м'ясо відваріть, пропустіть через м'ясорубку, обсмажте та змішайте з готовими макаронами та обсмаженою цибулею. Пише ТСН. 

Інгредієнти

м'ясо яловичини - 500 г

макарони - 350 г

бульйон - 0,5 склянки

цибуля ріпчаста - 1 шт.

олія - 1 ст. л.

вершкове масло - 50 г

перець чорний мелений

сіль

  1. Відваріть макарони у підсоленій воді до готовності. Злийте воду, але не промивайте.
  2. М'ясо також відваріть до готовності, а наприкінці посоліть. Остудіть у бульйоні, потім подрібніть за допомогою м'ясорубки.
  3. На олії обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте перекручене м'ясо, вершкове масло, бульйон, перець та відварені макарони. Перемішайте. Зніміть із вогню.

Поради:

  • М'ясо використовуйте будь-яке.
  • Макарони краще купувати твердих сортів.