Контракти.ua

744  —  16.11.23
Кімнатні рослини, яким не потрібно багато світла
Кімнатні рослини, яким не потрібно багато світла

Які домашні рослини люблять тінь

У будь-якій квартирі є місця, куди сонячні промені не досягають, де мало світла протягом року. Це, наприклад, північні підвіконна, книжкові полиці, ванна кімната інше. Для таких місць потрібні кімнатні  рослини, які добре ростуть в тіні, які не люблять  сонячне світло. Пише ТСН. 

Зазвичай такі тіньолюбиві рослини відрізняються зовнішньо. Якщо порівняти їх з іншими, їхні листя масивні та забарвлені в насичені кольори.

Наводимо приклади  популярних кімнатних рослин, які можна вирощувати в тіні. Але запам'ятаєте, повністю тіньовитривалих домашніх рослин немає, усім їм потрібне часткове освітлення, тіньолюбивим  просто  менше.

Декоративно-листяні кімнатні рослини, яким не потрібно багато світла

Аглаонема.Рослина не потребує постійного догляду, головне, щоб було тепле. Цікавий вигляд має червона аглаонема або з рожевими, яскраво-червоними, буряковими включеннями. Якщо кінчики листя змінюють колір, пора рослину полити.

Маранта. Унікальне забарвлення листової пластини характеризують виразні плями та прожилки.

Сансевіерія або "тещин язик". Ці кімнатні квіти, яким практично не потрібне світло, давно стали популярними, завдяки красі довгого строкатого листя, що росте прямо від кореня. Вони носять безліч народних назв і за сприятливих умов цвітуть ранньою весною.

Пальмові рослини, яким не потрібне світло

Фікус еластика. Ця тропічна рослина чудово переносить затінювання, оскільки від сонячних променів на ніжному листі можуть з'являтися опіки. Головне у догляді  — це не перестаратися з поливанням.

Драцена. Це тіньолюбиві кімнатні рослини, яким не потрібне яскраве світло сонця. Догляд простий, головне підтримувати вологість  повітря і не допускати застій води при поливі.

Монстера добре росте в тіні, але любить підвищену вологість. Її необхідно поливати відстояною водою і регулярно обприскувати листя теплою.

До тіньолюбивих рослин належать і ампельні кімнатні рослини. Вони незвичайно виглядають в підвісних вазонах, ящиках і кашпо. Це такі рослини як плющ, зелено листовий сингоніум, епіпремнум, традесканція.

Квітучі кімнатні рослини, яким не потрібне яскраве денне світло

Є певні квітучі кімнатні рослини, яким не треба багато світла і вони люблять півтінь. Для цвітіння їм потрібне освітлення, але яскраві промені діють згубно, вони гарно ростуть на північних, східних і західних підвіконнях. Серед таких рослин бегонія, фуксія, сенполоія або фіалка.

Статьи по теме
Від пилу вдома: які кімнатні рослини допоможуть вирішити проблему
Від пилу вдома: які кімнатні рослини допоможуть вирішити проблему

Всім нам хочеться, щоб в будинку якомога довше зберігалися чистота та свіжість. Цікаво, що деякі кімнатні рослини можуть вам в цьому допомогти. Адже вони допомагають очистити повітря.
11.02.23 — 1546

Магніт для грошей: які кімнатні рослини приносять в будинок багатство і неймовірну удачу
Магніт для грошей: які кімнатні рослини приносять в будинок багатство і неймовірну удачу

Всього три квітки здатні принести неймовірну удачу і багатство в будинок.
10.01.22 — 1247