Контракти.ua

337  —  15.11.23
"Стовпчики термометрів почнуть сповзати вниз": синоптикиня розповіла, коли чекати снігу в Україні

У середу, 15 листопада, на заході, півдні та подекуди півночі України очікуються дощі. До кінця тижня температура повітря почне знижуватися.

Уже в суботу, 18 листопада, у західних регіонах України можливий мокрий сніг. Про це у Telegram повідомила відома українська синоптикиня Наталка Діденко. Пише OBOZ.UA.

За її словами, ще у середу температура повітря буде досить прийнятною, але вже "надалі по тижню стовпчики термометрів справді почнуть сповзати вниз". Внаслідок похолодання та вологої погоди фаза дощу перейде у мокрий сніг.

У неділю, 19 листопада, за словами Діденко, опади найбільш імовірні у південних регіонах країни, але поки що лише дощі.

Водночас згідно з прогнозом Укргідрометцентру, мокрий сніг можливий на Сумщині вже 16 листопада. До кінця тижня він пошириться на більшість регіонів України, і вже у неділю, 19 листопада, ймовірний у західних, центральних, північних та східних областях.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У Києві та області 15 листопада буде хмарно з проясненнями, часом невеликий дощ. Повітря в регіоні максимально прогріється до +12°C.

– За прогнозом Діденко, впродовж поточного тижня в Україні очікується прохолодна та волога погода. Регулярно будуть дощі різної сили, але морозів, за винятком Карпат, не передбачається.