410 — 16.11.23
Юшка із сьомги: легка й вишукана страва до літнього меню
Рибна юшка чудово підійде до літнього меню, а рецепт цієї страви дуже простий.
Юшка із сьомги готується просто, не потребує складних інгредієнтів, а страва виходить легка, вишукана й дуже смачна. Її можна подавати як на сімейний обід, так і на святковий стіл. Пише ТСН.
Інгредієнти
рибний набір - 600 г
філе сьомги - 400 г
картопля - 4 шт.
морква - 2 шт.
цибуля - 2 шт.
сіль - 1 ст. л
кріп - 5 г
петрушка - 5 г
лавровий лист - 2 шт.
перець чорний горошком - 10 шт.
перець чорний мелений - 1/2 ч. л
- Спочатку готуємо бульйон. Беремо рибний набір, очищену моркву й цибулю, заливаємо холодною водою і ставимо варитися, періодично збираючи піну. Бульйон має варитися щонайменше годину.
- Тим часом потрібно нарізати почищені овочі. Картоплю й моркву нарізаємо на середні шматочки, цибулю і зелень подрібнюємо.
- Коли звариться бульйон, необхідно вийняти з нього овочі та рибу, засипати порізані свіжі овочі - картоплю, моркву й цибулю. Додаємо лавровий лист, перець горошком і добре перемішуємо. Юшку треба варити 15 хвилин на маленькому вогні.
- Потім додаємо порізане шматочками філе сьомги. Солимо й перчимо юшку за смаком і варимо ще 3 хвилини.
- До готової рибної юшки засипати зелень, накрити каструлю кришкою, дати настоятися 15 хвилин - і можна їсти.