Контракти.ua

432  —  13.11.23
Що станеться, якщо кожного дня їсти груші: дослідження вчених показали приголомшливі результати
Що станеться, якщо кожного дня їсти груші: дослідження вчених показали приголомшливі результати

Груші є прекрасним джерелом вітамінів і мінералів, тому вони здатні запобігти ризику розвитку діабету ІІ типу, ішемічної хвороби серця та онкології.

Всі груші, незалежно від сорту, форми та кольору багаті на поживні речовини. Ці фрукти є відмінними помічниками у боротьбі з хворобами. А також прекрасно насичують наш організм корисними речовинами, пише Сleveland Сlinic. Пише ТСН. 

Чим корисні груші для здоров’я людини

«Груші вкрай корисні для здоров’я кожного з нас, практично всі люди можуть їх їсти. Ці фрукти покращують травлення і мають безліч переваг для здоров’я. Якщо вам хочеться чогось солоденького, вони стануть ідеальною закускою», - говорить доктор медичних наук Бет Червоні.

Груші належать до родини розоцвітих, які і яблука, вишні, абрикоси та персики. Фрукти можуть відрізнятися текстурою, кольором, формою та смаком, попри це абсолютно всі сорти корисні. Вони є джерелом антиоксидантів, клітковини, вітаміну С і калію, завдяки чому знижують ризик появи багатьох захворювань.

Груша середнього розміру забезпечить 9% добової норми вітаміну С, 7% добової норми вітаміну К, 5% - вітаміну В6 і 4% добової норми калію.

Що лікують груші

  • Допомагають контролювати рівень цукру в крові та знижують ризик розвитку діабету ІІ типу. У середній груші міститься чверть добової норми клітковини, яка стабілізує рівень глюкози в організмі. Дослідники визначили, що з’їдені груші за тиждень знижують ризик захворювання діабетом ІІ типу на 3%.
  • Знімають закрепи та покращують травлення. Клітковина що міститься у груші, покращує здатність калових мас рухатися кишківником. Аби отримати найбільшу користь від фрукту, не варто його чистити.
  • Зменшують запалення в організмі. Так як груші багаті на антиоксиданти, то вони здатні зменшити запальні процеси завдяки флавоноїдам - антиоксидантним сполукам. Антиоксиданти знижують ризик раку, серцево-судинних захворювань, бактеріальних, грибкових та вірусних інфекцій. Також груші здатні попередити хворобу Альцгеймера, Паркінсона та деменцію.
  • Сприяють здоров’ю серцево-судинної системи. Ці фрукти дуже корисні для серця. Вони містять пігменти – антоціани, які захищають від ішемічної хвороби серця. А калій, що міститься у фруктах, здатен знижувати високий кров’яний тиск.
Статьи по теме
Що станеться із Землею, якщо раптово зникне Місяць
Що станеться із Землею, якщо раптово зникне Місяць

Місяць - єдиний природний супутник Землі, який має величезний вплив на нашу планету. Якби він раптово зник, то наслідки для нас були б масштабними, але чи сталася б катастрофа?
11.11.23 — 481

Гороскоп на 5-6 червня для всіх знаків зодіаку: дні, коли все, що станеться, виявиться невипадковим
Гороскоп на 5-6 червня для всіх знаків зодіаку: дні, коли все, що станеться, виявиться невипадковим

Все, що станеться з людиною цими днями, виявиться невипадковим – у будь-якої події є своє коріння.
05.06.23 — 603