Контракти.ua

553  —  08.11.23
Що не потрібно додавати в котлети: відповідь здивує навіть досвідчених кулінарів
Що не потрібно додавати в котлети: відповідь здивує навіть досвідчених кулінарів

Під час приготування фаршу для котлет більшість додає в перемелене м'ясо ціле яйце. Але, виявляється, робити так не варто.

Дехто вважає, що жовток і білок в котлетах — обов'язкові. Мовляв, без них фарш розвалюватиметься під час смаження на сковороді, а самі котлети погано триматимуть форму. Пише ТСН. 

Насправді ж професіонали стверджують, що білка взагалі не повинно бути у фарші для котлет. Ціле яйце зробить страву надто жорсткою і сухою. Це можна пояснити тим, що і в м'ясі, і в яйцях велика кількість білків, які під час смаження поглинають вологу та згортаються.

Саме тому у фарш краще додавати лише жовток. Так котлети вийдуть соковитими, м'якими, але і не втратять форму під час смаження.

Що не потрібно додавати в котлети, якщо ви хочете отримати соковиту страву

Аналогічно, досвідчені кухарі рекомендують замочувати білий хліб для фаршу не в молоці, а у звичайній воді. І знову ж таки, вся річ у великій кількості білка, який лише шкодить страві.

Не варто думати, що хліб у м'ясний фарш додають лише для економії вартісного продукту. Насправді він дуже важливий компонент. Адже саме завдяки хлібові котлети виходять соковитими, м'якими й ніжними. При цьому на 1 кг м'яса потрібно взяти не менше 250 г білого хліба, який замочують у воді.

Зверніть увагу, якщо ви готуєте котлети з яловичини або свинини без додавання курячого, індичого фаршу, потрібно додавати і білок, і жовток. Інакше котлети втратять весь сік під час приготування.