Зазначені продукти є прекрасними джерелами клітковини.
Клітковина не тільки допомагає травленню, але і грає ключову роль у підтримці оптимального здоров'я людини, стверджують дієтологи. Серед позитивних результатів, які приносить клітковина - підтримка мікробіоти кишечника, зміцнення серця, стабілізація рівня цукру у крові і допомога у контролі ваги, пише New York Post. Пише УНІАН.
"Клітковина є важливим компонентом здорового харчування, яке пропонує низку переваг, особливо для здоров'я травної системи", - зазначила дієтолог з Бостона Жаклін Фодор.
За її словами, клітковина є важливим компонентом нашого раціону, крім перерахованого вище, вона ще допомагає знижувати рівень холестерину в крові.
Існує багато джерел клітковини. Виберіть улюблені продукти з високим вмістом клітковини і почніть додавати їх у свій раціон.
Фахівці стверджують, що чоловікам слід споживати щонайменше 30-38 грамів клітковини на день, а жінкам - щонайменше 21-25 грамів.
Як раніше писав УНІАН, що експерти по здоров'ю і харчуванню перерахували продукти, яких слід уникати ввечері. Серед них - сухофрукти, помідори і морозиво. Сир і каррі також слід виключити.