Сирий гарбуз - кому можна його їсти, як приготувати.
Чи можна їсти сирий гарбуз, кому не можна, користь плода. Пише ТСН.
У сирому вигляді гарбуз є справжньою вітамінною бомбою.
За термічної обробки продукту частина корисних елементів втрачається. З цієї причини прихильники здорового харчування намагаються включати до раціону якомога більше продуктів, які можна їсти сирими. Це стосується і гарбуза.Сирий гарбуз корисний для очей, імунної системи, шкіри і кісток вітаміном А. В ній повно флавоноїдів, які уповільнюють процеси старіння і перешкоджають розвитку пухлин.
У сирому гарбузі зберігається рідкісний дуже корисний вітамін Т, або карнітин.
Тим, хто хоче схуднути, обов'язково треба звернути увагу на цей плід: калорій у гарбузі мало, а поживних речовин - багато, тому вона надовго усуває відчуття голоду. Калорійність гарбуза дуже маленька, в 100 грамів м'якоті всього 22 ккал.
Сирий гарбуз їсти можна і треба. Але, спочатку краще спробувати її у малій кількості. Якщо організм відреагував позитивно, порцію можна збільшити.
Сирий гарбуз має соковитий, насичений смак, його можна споживати окремою закускою або гарніром.
Зі свіжого гарбуза готують смачні вітамінні салати, наприклад, поєднати сирий гарбуз, яблука і моркву. Перед вживанням скибки сирого гарбуза можна посипати меленою корицею або насінням льону.
З гарбуза за допомогою блендера можна робити вітамінні смузі, поєднуючи гарбуз із різними фруктами і ягодами.
Рецепт сирого гарбуза з йогуртом.
Натерти 100 г сирої моркви, 150 г м'якоті гарбуза мілко порізати. Помістити овочі у блендер залити склянкою йогурту, подрібнити. За бажанням додати мед, корицю, куркуму.