Контракти.ua

620  —  02.11.23
Печений лосось з рисом та спаржею: легка вечеря, яку нескладно готувати
Печений лосось з рисом та спаржею: легка вечеря, яку нескладно готувати

Червона риба, відома своїми корисними властивостями, може стати прекрасною вечерею.

Кулінарний блогер Лірім Гула в своєму Instagram пропонує легкий рецепт приготування лосося. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Лосось - 500 г

устричний соус - 2 ст. л.

соєвий соус - 3 ст. л.

кунжутна олія - 1 ч. л.

рисовий оцет - 1 ч. л.

олія чилі - 1 ст. л.

Рис - 100 г

Спаржа - 70 г

  1. Змішайте устричний та соєвий соуси, кунжутну олію, рисовий оцет, мед та олію чилі.
  2. Помістіть у zip-пакет шматки риби, додайте трохи приготованого соусу та лишіть маринуватись на 1 годину.
  3. Поки лосось маринується, промийте та відваріть рис для гарніру.
  4. Застеліть форму пергаментом, викладіть на нього рибу, додатково змастивши соусом, додайте спаржу та поставте запікатись за температури 180°С на 9 хвилин. Після того лосось змастіть соусом та змініть налаштування духовки на режим "гриль". Запікайте рибу протягом ще 2 хвилин.
  5. На тарілку викладіть рис, поверх нього - запечений лосось, полийте соусом, що лишився, та посипте кунжутом.
  6. Лірім рекомендує подавати страву із запеченими овочами, наприклад, зі спаржею.