737 — 02.11.23
Печений лосось з рисом та спаржею: легка вечеря, яку нескладно готувати
Червона риба, відома своїми корисними властивостями, може стати прекрасною вечерею.
Кулінарний блогер Лірім Гула в своєму Instagram пропонує легкий рецепт приготування лосося. Пише ТСН.
Інгредієнти
Лосось - 500 г
устричний соус - 2 ст. л.
соєвий соус - 3 ст. л.
кунжутна олія - 1 ч. л.
рисовий оцет - 1 ч. л.
олія чилі - 1 ст. л.
Рис - 100 г
Спаржа - 70 г
- Змішайте устричний та соєвий соуси, кунжутну олію, рисовий оцет, мед та олію чилі.
- Помістіть у zip-пакет шматки риби, додайте трохи приготованого соусу та лишіть маринуватись на 1 годину.
- Поки лосось маринується, промийте та відваріть рис для гарніру.
- Застеліть форму пергаментом, викладіть на нього рибу, додатково змастивши соусом, додайте спаржу та поставте запікатись за температури 180°С на 9 хвилин. Після того лосось змастіть соусом та змініть налаштування духовки на режим "гриль". Запікайте рибу протягом ще 2 хвилин.
- На тарілку викладіть рис, поверх нього - запечений лосось, полийте соусом, що лишився, та посипте кунжутом.
- Лірім рекомендує подавати страву із запеченими овочами, наприклад, зі спаржею.