Всім відомо, що кухня народів Кавказу не тільки смачна, але і неймовірно ароматна.
Особливий аромат і неповторний букет надають кавказьким страв місцеві приправи, однією із яких є аджика. До речі, в Грузії аджиці надано статус пам'ятки нематеріальної культурної спадщини. Пише ТСН.
Основний компонент кавказької аджики — гострий перець. Жодних помідорів і болгарського перцю. Тільки гострий перець, часник, зелень і приправи. І жодного варіння. Відповідно, оскільки аджика не піддається термічній обробці, в ній зберігається максимально можлива кількість вітамінів.
Інгредієнти:
Приготування
Гострий перець і зелень вимити й обсушити. У перцю відкрутити плодоніжки, від насіння стручки очищати не слід. Часник очистити від лушпиння.
Підготовлені овочі та зелень тричі пропустити через м'ясорубку або пюрувати блендером, посолити, додати хмелі-сунелі і добре вимішати, щоб сіль і приправа повністю розійшлися.
Отриману масу розкласти в банки, закрити пластмасовими кришками і поставити на зберігання в холодильник.
На замітку
Аджика виходить дуже гостра. Її зазвичай потроху додають під час приготування перших і м'ясних страв, використовують для натирання курки перед запіканням.
Щоб пом'якшити гостроту аджики, в неї додають горіхи.
Сіль використовуйте звичайну — кам'яну, не йодовану.