Контракти.ua

367  —  29.10.23
Курячі ніжки у білому вині: ефектна страва французької кухні
Курячі ніжки у білому вині: ефектна страва французької кухні

Для цієї страви вам знадобляться курячі стегна та гомілки, біле вино, бекон, гриби та менше години часу.

Курячі ніжки у білому вині: ефектна страва французької кухні. Пише ТСН. 

Інгредієнти

курка (стегна та гомілки) - 8 частин

сіль та свіжомелений чорний перець

вершкове масло - 2 ст. л.

бекон (нарізати смужками) - 4 смужки

цибулина (нарізати кубиками) - 1 шт.

часник (подрібнити) - 3 зубчики

печериці креміні - 4-5 шт. середнього розміру

біле сухе вино - 2 склянки

цільнозернова гірчиця - 1 ст. л.

густі вершки - половина склянки

петрушка (нарізана) - половина склянки

1. Приправте курку сіллю та перцем. У великій сковороді розтопіть масло на середньому вогні. Додайте курку в сковороду і готуйте, доки вона не підрум'яниться, приблизно по 4 хвилини з кожного боку.

2. Дістаньте курку і відкладіть убік. Додайте бекон в сковороду і готуйте, поки жир не почне витягуватися, близько 3 хвилин.

3. Додайте цибулю і обсмажуйте, поки вона не стане прозорою, близько 5 хвилин. Додайте часник та гриби та обсмажуйте, доки гриби не стануть м'якими, 5–6 хвилин.

4. Додайте обсмажену курку назад у сковороду. Налийте в неї вино, додайте гірчицю і доведіть суміш до кипіння на середньому або слабкому вогні.

5. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте, поки курка не буде майже повністю готова, 15–20 хвилин.

6. Відкрийте сковороду та додайте вершки. Варіть на повільному вогні, поки соус не загусне і курка не буде повністю готова, 8-10 хвилин.

7. Прикрасьте петрушкою і одразу подавайте.

Статьи по теме
Курячі ніжки у білому вині: ефектна страва французької кухні
Курячі ніжки у білому вині: ефектна страва французької кухні

Для цієї страви вам знадобляться курячі стегна та гомілки, біле вино, бекон, гриби та менше години часу.
10.12.23 — 553