Контракти.ua

1653  —  26.10.23
В Україну після "подиху зими" ввірветься потепління до +22, але пощастить не всім: синоптики дали прогноз
В Україну після

Похолодання в Україні, яке очікується в багатьох областях наприкінці поточної семиденки (16-22 жовтня), не буде остаточним.

Практично у всіх регіонах на наступному тижні (23-29 жовтня) температура знову підвищиться. Пише OBOZ.UA.

Згідно з прогнозом погоди на сайті meteo.ua, найбільш теплим протягом наступних 30 днів буде південь України. В Одесі сильного похолодання взагалі не очікується. У неділю, 22 жовтня, коли в низці інших міст прогнозують пік холодної погоди, в Одеській області може бути до +22 градусів вище за нуль.

Після цього температура в Одесі знизиться на декілька градусів, але без різких перепадів.

Холод накриє Миколаїв у суботу, 21 жовтня. У цей день повітря максимально прогріється до +8. Але вже в неділю, 22-го числа, бабине літо поверне свої права. Синоптики очікують, що цього дня на Миколаївщині буде приблизно +21 градус тепла.

У Харкові в неділю, 22 жовтня, буде холодно, всього до +4 вище за нуль. Крім того, можливий дощ зі снігом. Але з понеділка, 23-го числа, стовпчики термометрів покажуть приємнішу температуру. Потепління стане стійким приблизно в кінці наступного тижня.

У Львові в суботу й неділю, 21 та 22 жовтня, буде всього +3 градуси. У понеділок і вівторок, 23 та 24-го, прогнозується незначне підвищення температури повітря на один градус. Натомість уже в середу, 25 жовтня, у Львівській області прогнозують +13.

У Києві найхолодніша погода в найближчий період очікується у неділю, 22 жовтня, – всього до +2 градусів максимум. У перший день нового тижня, 23-го числа, температура підвищитися лише небагато, до +5. У вівторок і середу, 24 та 25 жовтня, буде +7, але після цього денна температура знову встановиться на рівні вище +10 градусів.

Як писав OBOZ.UA:

– Синоптикиня Наталія Діденко очікує, що наприкінці цього тижня на півночі та заході країни місцями пройде мокрий сніг.

– Експертка Укргідрометцентру Вазіра Мартазінова вважає, що другого місяця осені "бабиного літа" в класичному розумінні не буде.

– На початку листопада в Україні, згідно з попереднім прогнозом, може бути нове похолодання аж до морозів. Вночі на півночі країни буде до -6, хоча на інших територіях значно тепліше.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 194