Контракти.ua

1864  —  24.10.23
В Україні очікується погіршення погоди: синоптики дали детальний прогноз на початок тижня
В Україні очікується погіршення погоди: синоптики дали детальний прогноз на початок тижня

Погода в Україні на початку нового тижня буде дощовою. Імовірність невеликого дощу синоптики прогнозують уже в понеділок, 23 жовтня, у всіх областях країни.

Про це свідчать дані, опубліковані метеорологами на сайті Укргідрометцентру. Опади в понеділок очікуються вночі у західних, вдень – у північно-східних і східних регіонах. Пише OBOZ.UA.

Крім того, експерти попередили про сильний вітер: він буде південно-західним і західним, 7-12 м/с, на півночі України – місцями пориви 15-20 м/с.

Щодо температури, то день буде відносно теплим. На заході України повітря вдень прогріється до +16, на півночі до +15. У центрі, на сході й півдні буде стовпчики термометрів покажуть більш високі показники. Найтеплішим понеділок буде на півдні країни, до +24, а у Криму – до +25 градусів.

У вівторок, 24 жовтня, невеликий дощ може пройти по всій Україні. Очікується похолодання на декілька градусів (за винятком крайніх західних областей, де температура виросте до +19).

На півночі, північному заході й північному сході вдень буде максимум +13. Що далі на південь, то вищою очікується температура. Максимальною вона буде на Одещині (+20 градусів).

У середу, 25 жовтня, у деяких регіонах дощі посиляться. Зокрема, значні опади в Укргідрометцентрі прогнозують на заході країни вдень.

Температура повітря буде приблизно такою ж самою, як і у вівторок, хоча на крайньому заході замість +19 буде максимум +17 градусів.

Як раніше писав OBOZ.UA:

– Метеорологиня Вазіра Мартазінова очікує, що зима цього року знову може бути досить теплою та м'якою, як і минулого.

– При цьому у грудні 2023-го погода здивує українців сюрпризами. У середині першого зимового місяця вдарять морози до -15 градусів, хоча похолодання буде нетривалим.