Контракти.ua

2153  —  24.10.23
В Україну прийде циклон і принесе дощі по всій території: детальний прогноз на тиждень
В Україну прийде циклон і принесе дощі по всій території: детальний прогноз на тиждень

Цього тижня Україну накриє циклон, який супроводжуватиметься дощами. При цьому температура може підійматися аж до 22 градусів тепла.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Укргідрометцентр.

24 жовтня по території України зберігатиметься доволі спокійна синоптична ситуація. У північно-східній частині, вдень і на Закарпатті місцями невеликий дощ, на решті території без опадів. Надалі до України прийде циклон з південного заходу, який принесе дощі по всій території України. Тож у наступні дві доби в Україні пройдуть помірні дощі. У четвер їхня інтенсивність дещо зменшиться, але у п'ятницю очікується черговий циклон.

Вночі та вранці 24 жовтня у західних областях місцями туман.

Вітер північно-західний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с, в середу в Україні, в четвер на Лівобережжі місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у південній частині вночі 8-14°, вдень 16-22°; на решті території вночі 5-12°.

У середу у східних та північно-східних областях 0-4° тепла, вдень 10-16°, 26 жовтня на північному сході країни 6-11°.

27 жовтня невеликі, на Закарпатті, вдень і у західних областях помірні дощі. Температура вночі 4-10° тепла, вдень 8-14°, у центральних областях до 17°; на півдні країни вночі 8-13°, вдень 14-20°.

Температурні рекорди

Нагадаємо, що вчора у Київській області встановили новий температурний рекорд. Максимальна добова температура піднялася до +21.3 градусів. Таким чином, було побито показник 88-річної давнини.