Контракти.ua

3387  —  21.10.23
В Україні буде ще одне бабине літо: коли почнеться і де чекати майже +30
В Україні буде ще одне бабине літо: коли почнеться і де чекати майже +30

Після чергового періоду похолодання в Україні знову пригріє. У частині областей стовпчики термометрів можуть сягнути аж до +28 градусів.

Так, у жовтні буде ще одне бабине літо. Про це в інтерв'ю 24 Каналу розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Знову бабине літо

За прогнозом Укргідрометцентру, вдень у північній частині 7 – 12 градусів, у південній 17 – 23, на решті території 13 – 18 градусів тепла.

Далі, 21 – 22 жовтня вночі 7 – 13 тепла, на Заході та Півдні країни до 17, вдень 18 – 24, у північно-східних областях 9 – 15. У суботу в південній частині 23 – 28 градусів тепла.

Наталія Птуха поділилася з нами й орієнтовним прогнозом на понеділок. Так, 23 жовтня помірні, вдень на Правобережжі місцями невеликі дощі. Температура вночі 7 – 13, на Півдні країни до 17 градусів, у західних областях 4 – 9 тепла. Вдень 14 – 19, на Півдні до 23, у західних та північних областях 9 – 15.

По Півдню можна вважати (що буде ще одне бабине літо – 24 Канал). Там трохи були зниження температури, але не суттєві по суті. Подивимося більш конкретно, які там температурні показники будуть наступного тижня, після проходження атмосферного фронту. Можливо, там ще кілька днів буде доволі погоже,
– підкреслила синоптикиня.

До речі! Раніше в інтерв'ю 24 Каналу Наталія Птуха розповіла, що насправді в офіційній синоптичній науковій термінології немає взагалі такого терміну як "бабине літо". Тож він суто народний.

Погодні процеси, які так називають, відбуваються переважно після перших заморозків, після першого холоду. Тобто це найчастіше наприкінці вересня або жовтня, коли знову наступає період такої антициклональної погоди, але вже після того, як були перші відчутні зниження температури.