Контракти.ua

417  —  12.10.23
П'ять модних і цікавих літніх салатів, які ви зможете з легкістю повторити
П'ять модних і цікавих літніх салатів, які ви зможете з легкістю повторити

Влітку від важкої їжі хочеться відмовитися, віддаючи перевагу простим стравам і легким продуктам. На думку дієтологів, під час основних прийомів їжі потрібно заповнювати половину тарілки клітковиною. Саме нею й багаті літні салати.

Вивчивши добірку актуальних літніх салатів від New York Times, ТСН.ua відібрав для вас, на нашу думку, п'ять найцікавіших. Їх дуже легко повторити у себе вдома. Пише ТСН. 

Кукурудзяний салат із кінзою, базиліком і помідорами

Інгредієнти:

  • кукурудза 5 шт.;
  • чері 1 паковання;
  • лайм 1 шт.;
  • оливкова олія 3 ст. л;
  • перець чилі подрібнений (за бажанням) 1/4 ч. л;
  • свіже листя базиліка;
  • свіже листя кінзи;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Кукурудзу в лушпинні розігріти в мікрохвильовій печі за високої потужності (3 хвилини). Очистити качани, зрізати з них зерна, перекласти до глибокої миски.
  2. Додати розрізані навпіл помідори чері.
  3. Натерти цедру лайма над кукурудзою та додати невелику кількість лаймового соку, а також сіль, чилі, олію. Перемішати.
  4. Листя базиліка й кінзи порвати довільно руками, покласти до салату.
  5. Подавати одразу або поставити до холодильника в герметичному контейнері.

Салат "Кривава Мері"

Інгредієнти для салату:

  • помідори 1 кг;
  • селера 2 стебла;
  • червона цибуля 1 шт.;
  • петрушка;
  • лимонний сік 1 ст. л;
  • цукровий пісок 1 ч. л;
  • сіль;
  • чорний перець.

Для заправки:

  • соєвий соус 1 ст. л;
  • бальзамічний оцет 1 ст. л;
  • соус табаско 1,5-2 ч. л;
  • часник 1 зубчик;
  • оливкова олія 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Тонко нарізати селеру й червону цибулю. Додати лимонний сік, сіль, перець, цукор. Перемішати і залишити на 10 хвилин.
  2. Покласти селеру і цибулю в друшляк, щоб стекла зайва волога, перекласти до глибокої миски.
  3. Додати нарізані помідори.
  4. Приготувати заправку: з'єднати соєвий соус, бальзамічний оцет, табаско, часник, оливкову олію. Перемішати.
  5. Заправити салат, посолити й поперчити. Перед подаванням на стіл посипати петрушкою.

Салат із беконом

Інгредієнти:

  • салат ромен 3 шт.;
  • лимон 1 шт.;
  • помідори чері 1 скл.;
  • готовий бекон 3/4 скл.;
  • огірки 2 шт.;
  • зелена цибуля;
  • стиглий авокадо 1 шт.;
  • варені яйця 2 шт.;
  • оливкова олія 1/3 ст. л;
  • сир фета або з блакитною пліснявою 1/2 скл.;
  • сіль;
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку потрібно приготувати заправку. Для цього в невелику мисочку натерти цедру лимона, вичавити з нього сік, збити з оливковою олією. Додати сіль і перець.
  2. До великої миски покласти листки ромена (порвати). Додати помідори, бекон, зелену цибулю, огірки, сир. Збризкати приблизно половиною заправки. Добре перемішати.
  3. Викласти порізаний на шматочки авокадо, четвертинки вареного яйця. Зверху покласти салат, приправити сіллю й перцем. Полити залишками заправки.

Салат із пармезану й руколи

Інгредієнти:

  • рукола 100-150 г;
  • пармезан 50 г;
  • оливкова олія 1 ст. л;
  • лимонний сік 1 ч. л;
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Руколу покласти до глибокої миски, збризнути оливковою олією. Злегка перемішати руками. Додати лимонний сік і трохи солі.
  2. Натерти пармезан і перемішати. Додати ще крапельку олії, якщо салат вийшов надто гострим.

Фруктовий капрезе

Інгредієнти:

  • кісточкові фрукти (персик, нектарин, слива, вишня) 1 кг;
  • лимонний сік 1 ст. л;
  • цукор 2 ч. л;
  • свіжа моцарела 200-220 г;
  • м'ята й базилік;
  • оливкова олія 2 ст. л;
  • сіль;
  • чорний перець.

Спосіб приготування:

  1. Фрукти очистити від кісточок, нарізати. Перекласти на тарілку, додати лимонний сік, цукор і 1/2 ч. л солі. Перемішати, залишити на 5-10 хвилин.
  2. Моцарелу нарізати на дрібні шматки. Покласти до фруктів. Додати свіжі листочки м'яти й базиліку. Збризнути оливковою олією. Додати сіль і перець.