Контракти.ua

686  —  06.10.23
Коли почнеться опалювальний сезон в українських школах
Коли почнеться опалювальний сезон в українських школах

У середині жовтня в Україні розпочинається опалювальний сезон. Традиційно батареї починають вмикати 15 жовтня, але дата може бути змінена в залежності від погоди.

Коли саме починати опалювальний сезон – вирішує місцева влада. Саме тому у різних містах і селах України опалення можуть почати вмикати у різні дні. Відповідно до встановлених в Україні санітарних норм, під час опалювального сезону температура повітря у класах і кабінетах шкіл повинна становити +17+20. А відносна вологість повітря має бути в межах 40-60%.

Київ. В середині вересня начальник КМВА Сергій Попко заявив про підготування міста до опалювального сезону. Він зазначав, що особлива увага приділяється об’єктам соціальної сфери – школам, дитсадкам, закладам охорони здоров’я, культури, фізкультури і спорту, соціально-медичним установам тощо.

Керівники теплопостачальних підприємств і організацій отримали розпорядження Ради оборони Києва забезпечити, аби у школах, дитсадках, медустановах та інших закладах системи теплопостачання були готові до підключення опалення.

«Діти в садочках і школах, поранені бійці в лікарнях – всі мають бути з теплом. І вчасно. Нас чекає ще одна непроста зима», – попередив він.

Львів. За інформацією в. о начальника групи централізованого господарського обслуговування закладів освіти Львівської міської тергромади Лесі Меньшиніної,  практично у всіх школах Львова системи опалення вже готові до опалювального сезону, за винятком 17-го ліцею. Там триває ремонт, який планують завершити до 15 жовтня. Окрім того, у 400 навчальних закладах Львова та громади є і генератори, але вони не забезпечують опалення.

Одеса. Опалення в одеських школах торік почали вмикати 8 листопада. Як буде з підключенням одеських шкіл до опалення 2023 року – залежить від температури повітря. Однак вже відомо, що Одещина завершує підготування до опалювального сезону: у готовності перебувають 86% потужностей регіону.

«86% – це непоганий показник, враховуючи кліматичні умови Одещини, коли навіть у листопаді чи грудні бувають теплі дні. І ми розуміємо, що попереду є ще принаймні місяць, але ми готуємося до важкої зими», – повідомила віце-прем’єрка Ірина Верещук.

Харків. За інформацією директора Департаменту з питань забезпечення життєдіяльності Харкова Івана Кузнєцова, у кінці вересня до опалювального сезону в Харкові повністю готові школи та інші об’єкти освіти, заклади охорони здоров'я, соціально-культурної сфери, фізкультури та спорту. За його словами, також у 99% житлових будинків Харкова підготовані системи тепло- і водопостачання.

А міністр енергетики Герман Галущенко 3 жовтня поінформував, що на Харківщині рівень підготовки до зими житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери становить 99,4%.

Статьи по теме
Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул
Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул

В Міносвіти розповіли, коли починаються літні канікули 2024 року в Україні.
25.04 — 236

Якими будуть майбутні зими через зміни клімату
Якими будуть майбутні зими через зміни клімату

Наслідки глобального потепління вже відчутні і в Україні.
24.04 — 396

Зима у Харкові може бути такою, як зараз у Херсоні: метеорологиня про зміни клімату в Україні
Зима у Харкові може бути такою, як зараз у Херсоні: метеорологиня про зміни клімату в Україні

Метеорологиня Віра Балабух розповіла про зміни клімату та про те, якою буде зима в Україні у найближчому майбутньому.
22.04 — 207