Контракти.ua

446  —  06.10.23
В Україні зіпсується погода: синоптики уточнили прогноз на п'ятницю
В Україні зіпсується погода: синоптики уточнили прогноз на п'ятницю

В Україні в п'ятницю, 6 жовтня, очікується похолодання. У Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській областях і в Криму місцями може пройти невеликий дощ.

Відповідний прогноз опублікували синоптики Укргідрометцентру на офіційному сайті. Найнижча температура в п'ятницю буде на заході й півночі країни. Там повітря прогріється в середньому до +16 градусів. Пише ТСН. 

У центрі та на сході України вдень прогнозують до +19. На півдні стовпчики термометрів піднімуться найвище – приблизно до +21 (на Одещині до +23, а в Миколаївській до +22 градусів).

У Києві та на Київщині мінлива хмарність, без опадів. 6 жовтня вночі буде від +9 до +11, вдень від +14 до +16 градусів.

Як писав OBOZREVATEL:

– Синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха очікує, що 7-8 жовтня нашу країну накриє суттєве похолодання. У деяких регіонах температура повітря може опуститися до +4 градусів. Однак після цього періоду похолодання очікується "бабине літо".

– Згідно з прогнозом народного синоптика Володимира Деркача, у жовтні 2023 року в Україні буде мінлива погода з декількома холодними й теплими періодами.

– Експертка Укргідрометцентру Вазіра Мартазінова зі свого боку заявила, що у другий місяць осені "бабиного літа" у класичному розумінні не буде.