Контракти.ua

539  —  06.10.23
"Це будуть найпрохолодніші дні": синоптикиня розповіла, коли чекати нової хвилі зниження температури в Україні

У вихідні 7-8 жовтня в Україні передбачається істотне похолодання. Вночі буде +4…+10 по всій території, а вдень +10…+16. Потім очікується "бабине літо".

Такий прогноз погоди озвучила синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха. За її словами, з початку жовтня українці відчули зниження температури, однак 4-го числа до України перемістився атмосферний фронт з північного заходу, передає NV. Пише OBOZREVATEL:.

Він приніс хмарність і невеликі опади, але разом із тим – тепліші ночі, в межах +8…+14 градусів, окрім сходу з нічними +4…+9. Удень +17…+23, на півдні +21…+26.

З 4 по 6 жовтня Україна відчуватиме відголоски потужного антициклону, який зосереджений над Європою. 6-го числа вночі на півночі, а вдень по всій країні, крім південно-західних областей, невеликий дощ.

7 жовтня вночі на лівобережжі невеликі, а вдень на півночі та в більшості західних і центральних областей – помірні дощі. 6-7 жовтня вночі +6…+12, на узбережжі морів близько +15, вдень +13…+19 градусів, на півдні +18…+23.

Як прогнозує Наталія Птуха, 7 жовтня очікується наступне відчутне похолодання.

"7-8-го вже вночі навіть +4…+10 по всій території України, а вдень всього +10…+16. Це будуть найпрохолодніші дні найближчим часом за розрахунками на сьогодні. Ну а потім, я сподіваюся, знову буде підвищення температури", – сказала синоптикиня.

За її даними, у суботу та неділю буде справжня осіння погода – хмарно та вітряно.

Однак уже на початку наступного тижня, 9-10 жовтня передбачається певне потепління та суха погода.

"Трошечки тепліше буде 9-10 жовтня, а особливо 10-12 жовтня. Більш комфортні погодні умови очікуються в ці дні. Це буде період теплої погоди, як це в народі називають "бабине літо", – прогнозує Наталія Птуха.

За її словами, через перепади температури вночі та вдень ранками можливі тумани, заморозки цього тижня не очікуються.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Раніше мететорологи спрогнозували, чи варто чекати на перший сніг у жовтні. Другий місяць осені за прогнозом буде прохолодним, хоча середньодобові значення перевищать норму.

– Вересень 2023 року став 12-м серед найсухіших у Києві з 1891 року. Протягом місяця синоптики зафіксували три температурні рекорди.