Контракти.ua

12273  —  05.10.23
В Україні зіпсується погода, почнуться дощі: синоптики дали прогноз до кінця тижня
В Україні зіпсується погода, почнуться дощі: синоптики дали прогноз до кінця тижня

Перший тиждень жовтня в Україні розпочався з комфортних температур повітря, було досить тепло та погідно. Але вже ближче до вихідних погода погіршиться, очікуються дощі та суттєве похолодання.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі. За прогнозами синоптиків, дощі розпочнуться зі східних областей і до кінця тижня накриють всю Україну. Пише OBOZREVATEL.

Температура буде знижуватися поступово, день за днем, і до неділі, 8 жовтня, у більшості областей опуститься нижче +15 градусів.

Погода 5 жовтня

У більшості регіонів очікується мінлива хмарність, без опадів. Лише в донецькій та Луганській областях пройде невеликий дощ. При цьому на сході країни зберігатиметься тепла температура повітря і стовпчики термометрів вдень досягатимуть +20...+21. Вночі +11...+14.

Ще тепліше буде на півдні України, де вдень зберігатимуться ще літні +22...+24, а вночі стовпчики термометрів не опустяться нижче +14...+16.

На решті території вдень температура повітря коливатиметься в межах +17...+20. Ночі будуть досить прохолодними, очікується +8...+10.

Погода 6 жовтня

У п'ятницю невеликі дощі перекочують у північні, центральні та південні регіони, на заході без істотних опадів.

Температура повітря дещо знизиться, вдень очікується +14...+18 градусів. І лише на півдні країни затримаються комфортні + 20...+22.

Ночі стануть ще більш прохолодними і стовпчики термометрів опустяться до +6...+9, на півдні країни +10...+12.

Погода 7 жовтня

У суботу невеликі опади пройдуть у північних та в Луцькій областях, на решті території західних регіонів без істотних опадів. Температура повітря вдень становитиме +15...+19 Вночі +5...+7 на півночі країни та +6...+11 на заході.

Невеликі дощі також пройдуть у центральних областях, на решті території – без істотних опадів.

Найтепліше й далі буде на півдні країни, де температура повітря вдень становитиме +20...+23, вночі +10...+13.

Погода 8 жовтня

У неділю дощі накриють майже всю територію України. І лише на сході та в Кропивницькій області буде без істотних опадів.

Температура повітря суттєво знизиться. Найхолодніше буде на заході та півночі країни, де стовпчики термометрів опустяться до +8...+12.

На сході вдень +14..+18, вночі +9...+12. У центральних областях температура повітря вдень становитиме +12...+17, вночі +10...+13.

Як і раніше найтепліше буде у південних областях, де вдень стовпчики термометрів подекуди досягатимуть +20 градусів. Вночі температура повітря коливатиметься в межах +11...+14.

Як повідомляв OBOZREVATEL, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Укргідрометцентру Вазіра Мартазінова попередила, що другий місяць осені 2023 року в Україні відзначиться похолоданням уже на самому початку. Довгого "бабиного літа" чекати не варто, погода принесе опади, кількість яких відрізнятиметься залежно від регіону.

Статьи по теме
Штормовий вітер і мокрий сніг: де в Україні зіпсується погода
Штормовий вітер і мокрий сніг: де в Україні зіпсується погода

У четвер, 16 листопада, в Україну прийде похолодання та штормовий вітер з мокрим снігом, температура повітря місцями опуститься до 0 градусів.
16.11.23 — 2848

Дощі та грози: де в Україні зіпсується погода до кінця тижня
Дощі та грози: де в Україні зіпсується погода до кінця тижня

У більшості областей України погіршиться погода – на четвер, 20 липня, оголосили штормове попередження. Також дощі з грозами пройдуть місцями у п'ятницю.
20.07.23 — 823

Синоптик назвав дату, коли в Україні зіпсується погода
Синоптик назвав дату, коли в Україні зіпсується погода

Незабаром дощів у нашій країні стане більше, температура повітря впаде.
08.06.23 — 4307