Контракти.ua

633  —  06.10.23
Готуємо гарбузові солоні та солодкі оладки за 15 хвилин: рецепти для сніданку
Готуємо гарбузові солоні та солодкі оладки за 15 хвилин: рецепти для сніданку

Рецепт солоних та солодких гарбузових оладок, які можна на швидку руку приготувати на сніданок

Настав сезон гарбузів, а значить і гарбузових страв, які збагатять організм корисними речовинами. Пише ТСН. 

Пропонуємо приготувати ціле гору помаранчевих оладок, які так і просяться до рота. Продуктів знадобиться по мінімуму, часу - також.

Рецепт солених гарбузових оладок

Інгредієнти:

  • 0,5 кг гарбуза,
  • 30 г борошна,
  • 1 яйце,
  • 1 ст.лож. олії,
  • сіль на смак.

Приготування:

  • Вимитий гарбуз почистьте від шкіри та насіння. Натріть на терці, найкраще підійде сторона з середніми отворами, тоді оладки підсмажаться значно швидше.
  • До гарбузової маси додайте яйце, посоліть.  Просіяне борошно змішайте з гарбузовою масою. Сам процес просіювання борошна надасть нашим оладками пишності. Тісто повинно бути однорідним, як сметана. Якщо гарбуз надміру соковитий, і тісто вийшло рідким, додайте ще борошна.
  • Налийте в сковорідку олію та поставте на середній вогонь, щоб вона розігрілася.
  • Як тільки низ оладок позолотиться, переверніть їх на інший бік і теж підсмажте. На кожну сторону орієнтовно  потрібно по 3-5 хвилини. Якщо гарбуз буде натертий на терці з великими отворами, часу знадобиться більше.
  • Готові оладки подавайте до столу в гарячому вигляді сметаною.

 

Солодкі гарбузові оладки  на кефірі

  • 400-500 г гарбуза,
  • 2 яйця,
  • 4 ч.л цукру,
  • 500 мл кефіру,
  • сода - 1 ч. л,
  • 300 г борошна,
  • 3 ст л олії,
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Почистити гарбуз від шкірки, серцевини  та насіння. Натерти на дрібній тертці.
  • Додати яйце, сіль, цукор, долити кефір з содою. Все перемішати.
  • Борошно просіяти кілька разів. Поступово всипати борошно в тісто.
  • На сковороді розігріти олію і ложкою викласти оладки. Обсмажувати по 3-5 хвилин з кожного боку.