Контракти.ua

287  —  24.09.23
Користь Омега 3 кислот для організму людини
Користь Омега 3 кислот для організму людини

Все частіше люди намагаються вести здоровий спосіб життя та стежать за харчуванням. Однією з його складових є комплекс вітамінів, жирів, амінокислот, мінералів. Багато хто з них ми отримуємо з м'ясних, рибних та овочевих страв. Але контролювати та виміряти кількість споживаних речовин досить складно. Одним із таких найважливіших компонентів є кислота Омега 3. Щоб організм отримував достатнєїї кількість, варто придбати комплекс на https://usavitamines.com.ua/omega-3/, який представлений для різного віку та з додатковими мікроелементами.

Що таке Омега 3?

Це комплекс жирних кислот, у тому числі ALA, EPA та DHA. Вони не виробляються нашим організм. Тому дуже важливо стежити за їх кількістю, що надходять з їжі. Про користь риб'ячого жиру відомо всім. Почалося все з того, що вчені стали помічати, що населення Гренландії рідше хворіє на серцево-судинні захворювання, атеросклероз, не страждає на підвищений тиск.

Причиною стало регулярне вживання жирної риби, якої в регіоні було достатньо. З'ясувалося, що поліненасичені жирні кислоти контролюють роботу імунної, серцевої та репродуктивної систем:

- Омега-3 кислоти очищають судини від холестерину, запобігають утворенню бляшок, що позитивно позначається на артеріальному тиску;

блокують втрату кісткової маси, є джерелом вітаміну Д, який потрібний дітям у період формування скелета;

поліненасичені кислоти зміцнюють імунітет, будучи основним будівельним матеріалом мембранних клітин, що протистоять вірусам;

у гінекології Омега 3 знижує ймовірність утворення кісти у молочних залозах, нормалізує менструальний цикл;

користь для шкіри складно переоцінити — повертається здоровий колір, йде пігментація.

Також не варто забувати про профілактику онкологічних захворювань — комплекс кислот захищає клітини передміхурової, молочної залоз. Їх приймають хворі під час проходження хіміотерапії, оскільки доведено, що Омега 3 знижує активність ракових клітин.

Які продукти містять Омега 3

Морська риба – основне джерело Омега 3. Але також підвищити та підтримувати вміст допоможуть такі продукти, як устриці, куряче яйце, волоські горіхи. Але найкращим способом контролю дозування є комплекс, що випускається фармацевтичними компаніями. Більшу частину ви знайдете на https://usavitamines.com.ua/, де зможете підібрати саме той, який потрібний вам, батькам та дітям.

Статьи по теме
У більшості областей короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 18 вересня
У більшості областей короткочасні дощі та грози: прогноз погоди на 18 вересня

18 вересня очікується мінлива хмарність. Вночі по всій Україні опадів не передбачається, за винятком південного сходу.
вчера, 10:36 — 181

Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів
Синоптик попередив про похолодання в Україні: температура впаде на 3-6 градусів

Загалом найближчого тижня температура в Україні буде аномально високою.
17.09 — 341

Соціологи з'ясували, скільки українців хочуть залишитися і скільки переїхали б в ЄС чи США
Соціологи з'ясували, скільки українців хочуть залишитися і скільки переїхали б в ЄС чи США

У вересні 2024 року абсолютна більшість українців (79%) заявляють, що навіть у разі отримання громадянства США / країни ЄС вони би все одно залишилися в Україні.
17.09 — 232