Контракти.ua

756  —  19.09.23
Сухий пиріг з яблуками: швидко, смачно та дуже просто
Сухий пиріг з яблуками: швидко, смачно та дуже просто

Рецепт болгарського насипного пирога “три склянки” - простіше та швидше не буває

Це напевно один з найпростіших у приготуванні пирогів з яблук, який обов'язково потрібно спекти восени. Готується він  з трьох сухих інгредієнтів, які змішуються у рівних пропорціях. Рецепт зручний ще й тим, що кожного інгредієнта додається по склянці, тому  такий пиріг подекуди й називають пирогом "трьох склянок". Найскладніше в приготуванні, так це, напевно, натерти яблука. Пише ТСН. 

Сухі інгредієнти викладаємо шарами, перекладаючи натертими яблуками, які під час випікання  просочують тісто, роблячи його вологим. Таку ж роль відіграє і вершкове масло. Завдяки цьому пиріг печеться дуже швидко і завжди виходить смачним.

Інгредієнти для приготування сухого пирога :

  • Яблуко - 1, 250 кг,
  • Манна крупа, борошно - по склянці,
  • Цукор  - склянка, або трохи менше, якщо яблука солодкі,
  • Вершкове масло - 150 г,
  • Розпушувач - 1,5  ч.л,
  • Ванільний цукор  - чайна ложка,
  • Кориця - чайна ложка,
  • Лимонний сік - пару столових ложок,
  • Сіль  - щіпка.

Приготування яблучного пирога "три склянки":

  • У місткість всипте по склянці просіяного пшеничного борошна, манної крупи та цукру.
  • Суху суміш ретельно перемішайте. Додайте розпушувач, ванілін.  Перемішайте та розділіть суху суміш на чотири частини.
  • Помиті яблука натеріть на великій тертці. Якщо шкірка не дуже щільна, натерти можна зі шкіркою. Яблука для цього краще брати кисло-солодкі. Натерті яблука поділіть на три частини. Додайте до яблук  мелену корицю, а щоб яблука не потемніли, влийте сік лимона.
  • Форму для випікання застеліть пергаментним папером.
  • Насипте на дно форми  одну четверту частину сухого тіста, рівномірно розподіліть його. Зверху викладіть одну частину натертих яблук., розподіліть рівним шаром та можете утрамбувати ложкою.
  • Подібним чином сформуйте чотири шари сипучого тіста та  три шари яблучної начинки.
  • М’яке вершкове масло наріжте на шматки, викладіть зверху на пиріг.
  • Прогрійте духовку до 180 градусів. Випікайте яблучний пиріг близько години.
Статьи по теме
Сухий пиріг з яблуками: швидко, смачно та дуже просто
Сухий пиріг з яблуками: швидко, смачно та дуже просто

Рецепт болгарського насипного пирога “три склянки” - простіше та швидше не буває
25.09.23 — 779