Контракти.ua

442  —  13.09.23
Шпинатне тісто на вареники: традиційна українська страва по-новому
Шпинатне тісто на вареники: традиційна українська страва по-новому

Спробуйте приготувати традиційну українську страву по-новому, додавши до тіста на вареники трішки шпинату. По-перше, це красиво. По-друге, це неймовірно смачно і корисно.

Всі інгредієнти для шпинатного тіста розраховані на досить велику порцію. Начинку можна додавати за своїм смаком: солодку або солону. Пише ТСН. 

Інгредієнти

шпинат (заморожений або свіжий) - 100 г

вода - 300 г

яйця - 2 шт

борошно - 800 г

сіль - 1/2 чайні ложки

олія - 40 г

  1. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, його потрібно заздалегідь розморозити. Потім викласти в чашу блендера, додати води і добре збити.
  2. Змішати борошно з сіллю, додати яйця, а потім змішати зі шпинатною водою.
  3. Замісити тісто, а коли воно почне збиратися в грудочку, додати олію та вимішати до гладкості.
  4. Викласти в миску, накрити харчовою плівкою чи рушничком. Дати постояти 30 хв, щоб тісто стало ще еластичнішим.
  5. Після цього можна розкатати тісто на присипаній борошном поверхні.