474 — 08.09.23
Лише декілька інгредієнтів — і швидкий пиріг готовий: змішайте яблука та моркву
Яблука та морква — ідеально поєднуються і чудово смакують разом. Пропонуємо приготувати смачний та ароматний морквяний пиріг із яблуками.
Морквяно-яблучний пиріг поєднує в собі солодкий смак яблук та ніжну текстуру моркви. В літній період такий десерт стане чудовою альтернативою традиційній фруктовій випічці. Пише ТСН.
Інгредієнти
пшеничне борошно - 2 склянки
сода - 1/2 чайної ложки
сіль - 1/2 чайної ложки
порошок для випікання - 1 чайна ложка
цукор - 1 склянка
олія - 1/2 склянки
яйця - 2 шт.
яблука середні - 2 шт.
морква середня (натерта) - 2 шт.
кориця - 1 чайна ложка
ванільний екстракт (за бажанням)
1/2 чайної ложки
Спосіб приготування:
- Духовку попередньо розігрійте до 180 градусів.
- Поєднайте у великій глибокій мисці сіль, борошно, соду та порошок для випікання.
- Збийте в іншій мисці яйця з цукром до однорідності. Додайте олію та ретельно перемішайте.
- Акуратно влийте рідку частину тіста до сухих інгредієнтів, повільно змішуючи.
- Розкатайте тісто і розмістіть його на дні форми. Можна залишити невелику частину для декорування.
- Приготуйте начинку: у мисці змішайте мілко натерту моркву, цукор, нарізані скибочками яблука, дрібку солі, корицю, ванільний екстракт.
- Всю начинку рівномірно розподіліть по тісту.
- З залишків тіста можете зробити різні декоративні елементи.
- Випікати 40-45 хвилин (верх повинен стати золотистим).
- Перед подаванням потрібно охолодити.