Контракти.ua

886  —  02.09.23
Спека в Україні почне спадати, підуть дощі: синоптики дали прогноз на початок вересня
Спека в Україні почне спадати, підуть дощі: синоптики дали прогноз на початок вересня

Погода в Україні у вересні буде одночасно і літньою, і осінньою. Початок місяця обіцяє бути досить теплим, проте температура повітря потроху почне спадати.

Також синоптики прогнозують дощі. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр. Пише OBOZREVATEL.

У суботу, 2 вересня, дощі прогнозуються в західній частині України. На решті території – сухо.

Вдень найвища температура очікується на півдні та сході - максимум +30 градусів. В інших областях температура коливатиметься в межах +23… +26 градусів.

У неділю, 3 вересня, дощі з грозами вже пройдуть не лише на заході, а й в деяких центральних областях та столиці.

У західних регіонах температура залишиться на рівні +21… +23 градусів. У центрі та на півдні повітря прогріється подекуди до +27… +29 градусів. Прохолодніше буде у північних та східних областях, де стовпчики термометра покажуть +24… +27 градусів.

Нагадаємо, що синоптикиня Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла, що осінню погода буде доволі теплою та навіть посушливою. Вона зазначила, що середньосезонна температура повітря, імовірно, буде вищою на один градус Цельсія, порівняно з показниками останніх десятиріч.

Як повідомляв OBOZREVATEL, весна 2023 року увійшла у двадцятку найтепліших з 1881 року спостережень. Протягом трьох місяців було зафіксовано сім температурних рекордів добової температури повітря.