Контракти.ua

563  —  28.08.23
Смачний обід на всю сім'ю: курячий суп з часниковими галушками — вся справа в тісті
Смачний обід на всю сім'ю: курячий суп з часниковими галушками — вся справа в тісті

Смачний і ситний курячий суп з картоплею та секретним інгредієнтом.

Особливістю цього рецепту є те, що тісто для галушок потрібно промастити олією з часником та пряними травами, а потім згорнути в рулет. Вже з рулету нарізаються галушки. Пише ТСН. 

Інгредієнти

курка

350 г

картопля

350 г

морква

100 г

цибуля

100 г

лавровий лист

2 шт

сіль, перець

за смаком

олія

3 столові ложки

кріп

10 г

вода

1,8 л

борошно

100-120 г

яйце

1 шт

сіль

1/3 чайної ложки

олія

1 столова ложка

вода

1 столова ложка

часник

2-3 зубчика

олія

2 чайні ложки

італійські трави

1 чайна ложка

Спосіб приготування:

  1. Будь-яку частину курки залити водою (1,8 літрів), посолити та поставити варитися на вогонь до кипіння. Періодично потрібно знімати пінку. Накрити кришкою і варити на маленькому вогні приблизно 40 хвилин. Після приготування м'ясо витягнути з бульйону.
  2. Відокремити м'ясо від кістки (якщо потрібно) і подрібнити на шматки.
  3. За час, поки готується курка — почистити і нарізати кубиками картоплю. Потім її потрібно закинути у бульйон без м'яса і варити приблизно 10 хвилин.
  4. Моркву і цибулю очистити. Цибулю нарізати дрібними кубиками, мокрву натерти. Обсмажити на сковорідці до золотистого кольору.
  5. Тепер можна приготувати галушки. В глибоку миску розбити яйце, додати сіль, перемішати і додати ще 1 столову ложку олії. Влити 1 столову ложку води і ще раз перемішати. Поступово ввести борошно, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок.
  6. Замісити м'яке еластичне тісто. Сформувати кульку, загорнути в плівку і залишити в холодильнику на 10-15 хвилин.
  7. Підготувати часник. Очистити зубчики і пропустити через прес. В глибокій тарілці з'єднати 2 чайні ложки олії, італійські трави і часник.
  8. Тісто дістати з холодильника, викласти на присипану борошном поверхню та розкатати в прямокутний тонкий пласт (товщина не більше 2 мм). Змастити поверхню тіста часниковою сумішшю, не доходячи 1,5 см до країв. Згорнути у щільний рулет та нарізати на шматочки.
  9. У каструлю з картоплею викласти куряче м'ясо, засмажку з цибулі і моркви, посолити, поперчити, покласти лавровий лист. Довести до кипіння. В киплячу рідину викласти галушки.
  10. Проварити 7-10 хвилин. В кожну тарілку нарізати дрібно кріп.