У фруктах міститься велика кількість клітковини, мінералів і вітамінів, однак є багато цукру і фруктози. Тому їх варто з обережністю їсти людям, які слідкують за кількістю спожитого цукру. Щоб не відмовляти собі в задоволенні, запам'ятайте топ-10 фруктів із низьким вмістом фруктози.
У виданні T-Online вирішили перерахувати десять фруктів, в яких майже немає цукру. Їх можуть сміливо додавати до свого щоденного раціону люди з діабетом, а також усі ті, хто намагається зменшити споживання цукру для збереження здоров'я. Пише ТСН.
Отже, ось топ-10 фруктів, які можна без хвилювань їсти й не боятися збільшити кількість цукру в крові.
1 місце: авокадо (1,4 г цукру на 100 г). Насправді авокадо — це ягода, тому, з ботанічної точки зору, його можна зарахувати до фруктів. Цукор авокадо отримує лише від глюкози, а не фруктози, тому його можна назвати продуктом із низьким вмістом цукру.
2 місце: малина (4,8 г цукру). Як і більшість інших ягід, малина містить мало фруктози. Вона також є низькокалорійною, чим дуже подобається тим, хто дотримується дієти. А завдяки великій кількості клітковини малина допомагає покращити роботу кишківника.
3 місце: полуниця (5,5 г цукру). Крім низького вмісту цукру, полуниця ще й багата на вітамін С. Було виявлено, що в ній більше цієї корисної речовини, ніж у цитрусових. Тому вона має бути в раціоні, якщо ви хочете бути здоровими.
4 місце: абрикос (7,7 г цукру). Це не лише смачні, але й надзвичайно корисні фрукти, які варто додати до свого раціону тим людям, які хочуть вживати менше цукру.
5 місце: слива (7,8 г цукру). Ще один надзвичайно корисний фрукт, який також містить велику кількість вітаміну С.
6 місце: апельсин (8,3 г цукру). Ці цитрусові також можна зарахувати до фруктів зі низьким вмістом фруктози. Але в них багато мінерального калію, фолієвої кислоти та вітаміну С.
7 місце: кавун (8,3 г цукру). Кавуни — популярні ласощі, особливо наприкінці літа. Вони містять багато води, а ще вітамін С та вітамін В5, а ось цукру в них майже нема.
8 місце: ківі (9,1 г цукру). Цей фрукт можна назвати справжньою "бомбою" вітаміну С — в одному лише плоді міститься майже третина денної норми. А ще в ньому зовсім мало фруктози.
9 місце: груша (10,2 г цукру). А ще груші легко засвоюються і в порівнянні з іншими фруктами містять невелику кількість фруктози.
10 місце: яблуко (10,3 г цукру). Також яблуко містить 14% добової норми вітаміну С, 6% добової норми калію та 5% добової норми вітаміну К. Тому дуже важливо додати їх до свого раціону.