Контракти.ua

396  —  17.08.23
Не викидайте кавову гущу: 5 унікальних способів її застосування
Не викидайте кавову гущу: 5 унікальних способів її застосування

Як можна застосувати кавову гущу після приготування напою: 5 корисних лайфгаків.

Якщо у вас залишається багато кавової гущі після приготування улюбленого напою, не поспішайте її викидати. Адже вона стане прекрасним помічником у вирішенні побутових питань. За допомогою кавової гущі можна видалити старі плями, позбутися неприємних запахів і навіть зробити косметичні процедури. Чим корисна кавова гуща та як її застосувати з користю для себе – читайте далі. Пише ТСН. 

Нейтралізує запах

Якщо у вашому холодильнику неприємний запах, не поспішайте його розморожувати й вимивати. Можна поставити до нього ємність із кавовою гущею на деякий час, – і запах зникне. Коли у вас пахнуть руки після риби, м’яса або часнику, можна натерти нею долоні, і стійкий аромат продуктів враз зникне.

Виводить плями

Завдяки своїм абразивним часточкам кавова гуща прекрасно може впоратися з виведенням плям. Вам не доведеться використовувати хімічні мийні засоби – стійкі плями зі скляного посуду чи стільниці можна вимити за допомогою кавової гущі. Для цього потрібно приготувати мийну пасту: до кавової гущі додати трохи води, щоб вийшла кремоподібна суміш, і натерти нею пляму.

Косметичний засіб для шкіри

Кавова гуща ідеально підходить для скрабування шкіри обличчя й голови. Щоб зробити такий скраб для обличчя, потрібно до кавової гущі додати трохи води та меду. Шкіра після цього буде ідеально гладенькою і зволоженою.

Один раз на тиждень використовуйте кавову гущу для скрабування шкіри голови. Такий скраб відлущить мертві клітини, від чого корені волосся зміцніють, а локони будуть еластичними і блискучими.

Маскує подряпини на меблях

Натуральні барвники, що містяться в кавовій гущі, допоможуть позбутися подряпин на меблях. Для приготування пасти необхідно змішати гущу кави з невеликою кількістю води та нанести на пошкоджену ділянку меблів. Потрібно потримати суміш на подряпині хвилин десять і витерти вологою ганчіркою. Натуральний пігмент кавової гущі прекрасно впорається з такими дефектами, і меблі будуть, як нові.

Підкормка для рослин

Садівники зможуть використати всі поживні мікроелементи, які залишилися у кавовій гущі після приготування напою. Її можна додавати, не шкодуючи, до компосту, оскільки вона має властивість збагачення ґрунту азотом. Тому рослини, підживлені таким добривом, швидко ростимуть. А ще кавову гущу можна насипати під коріння троянд, лохини та азалії.