Розкриваємо секрети, як варити кукурудзу вдома в духовці, мікрохвильовій печі та каструлі.
Кукурудза містить магній, калій, фосфор, а також вітаміни групи В й інші корисні мікроелементи. Крім цього? відварені молоді качани дуже смачні. Як варити кукурудзу вдома — ось три способи, щоб поласувати серпневим продуктом. Пише ТСН.
Щоб страва була смачною, мало знати, як варити кукурудзу в качанах, потрібно ще й вибрати цей продукт. Особливу увагу радять звертати на зерна. Молода кукурудза відрізняється світло-жовтим або молочним кольором, м'якими зернами. Також листя у качанів не сухе, яскраво-зелене. Саме такі качани після варіння вийдуть найсмачнішими.
А ось кукурудзу з яскраво-жовтими зернами, які не виділяють або мало виділяють соку під час натискання, і сухим листям краще не купувати. Це старі качани, які довго варитимуться і матимуть не такий яскравий смак.
Якщо на качані є проміжки між зернами або зерна виросли не до кінця, це може вказувати, що кукурудзу зібрали передчасно і вона не встигла достигнути.
Насамперед потрібно з'ясувати, чи потрібно чистити кукурудзу від листя перед варінням. Однозначної відповіді не існує. Дехто вважає, що листя краще не прибирати, тому що тоді зернята швидше приготуються і будуть неймовірно ніжними. Можете поекспериментувати і спробувати зварити половину кукурудзи з листям, а іншу половину — без нього.
Не варто промивати вже готову кукурудзу в холодній воді — це зіпсує її смак.
Найпростіший спосіб — покласти неочищений качан на тарілку, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, поставити на 4 хвилин за максимальної потужності. Після цього дайте кукурудзі "відпочити" ще 5 хвилин — і можна подавати.
Але якщо ви невпевнені, що перед вами дійсно молода кукурудза, її можна приготувати в мікрохвильовій печі в рукаві чи пакеті для запікання:
Незадовго до готовності можна розвернути фольгу, щоб кукурудза трішки підрум'янилася і мала ще апетитніший вигляд.