Контракти.ua

721  —  28.07.23
Оладки на кефірі: хитрощі та секрети від експерта, завдяки яким вони завжди виходитимуть пишними
Оладки на кефірі: хитрощі та секрети від експерта, завдяки яким вони завжди виходитимуть пишними

Щоб оладки виходили пухкими та пишними потрібно знати певні секрети

Кулінарними хитрощами приготування оладок на кефірі поділився ресторатор Євген Клопотенко, Завдяки цим секретам оладки завжди будуть пишними й пухкими. Пише ТСН. 

Секрети приготування пишних оладок на кефірі

Кефір

Пишність оладок залежить від жирності кефіру, чим він жирніший, тим більш повітряними вони будуть. Найкраще взяти кефір 2,5% жирності.

Цукор

Звичайно цукру можна додавати, виходячи зі своїх смакових  уподобань. Але, якщо його додано багато, оладки швидко пригорають зовні та не пропікаються всередині. Тому краще додавати до готових оладок у вигляді варення, меду.

Чи гасити оцтом соду

Для соди, щоб вона спрацювала, виділила вуглекислий газ, потрібне кисле середовище. Тому соду гасять оцтом. Але, якщо є кефір в рецепті, який таке середовище забезпечує, достатньо додати соду у тісто.

Консистенція тіста.

Для приготування пишних оладок тісто повинно бути правильної консистенції --  не дуже рідке, але й не круте. Різні сорти борошна можуть різну кількість клейковини, тому у процесі приготування вам потрібно орієнтуватись саме на консистенцію. Щоб відрегулювати густоту тіста, можна додати трохи більше кефіру.

Для смаження оладок використовувати невелику кількість олії.