Щоб оладки виходили пухкими та пишними потрібно знати певні секрети
Кулінарними хитрощами приготування оладок на кефірі поділився ресторатор Євген Клопотенко, Завдяки цим секретам оладки завжди будуть пишними й пухкими. Пише ТСН.
Пишність оладок залежить від жирності кефіру, чим він жирніший, тим більш повітряними вони будуть. Найкраще взяти кефір 2,5% жирності.
Звичайно цукру можна додавати, виходячи зі своїх смакових уподобань. Але, якщо його додано багато, оладки швидко пригорають зовні та не пропікаються всередині. Тому краще додавати до готових оладок у вигляді варення, меду.
Для соди, щоб вона спрацювала, виділила вуглекислий газ, потрібне кисле середовище. Тому соду гасять оцтом. Але, якщо є кефір в рецепті, який таке середовище забезпечує, достатньо додати соду у тісто.
Для приготування пишних оладок тісто повинно бути правильної консистенції -- не дуже рідке, але й не круте. Різні сорти борошна можуть різну кількість клейковини, тому у процесі приготування вам потрібно орієнтуватись саме на консистенцію. Щоб відрегулювати густоту тіста, можна додати трохи більше кефіру.
Для смаження оладок використовувати невелику кількість олії.