Контракти.ua

2491  —  23.07.23
Спека до +34 та дощі: синоптик спрогнозувала погоду на кінець липня та перші дні серпня
Спека до +34 та дощі: синоптик спрогнозувала погоду на кінець липня та перші дні серпня

Погода наприкінці липня в Україні буде мінливою, а перші дні серпня принесуть аномальну спеку не лише у південні регіони, а й на всій території країни.

Про це у коментарі "Новому времени" розповіла представниця Укргідрометцентру Наталія Птуха. Пише hvylya.net.

За словами синоптика, найближчими тижнями не варто очікувати стабільного антициклону чи спеки – погода залишатиметься мінливою.

"Початок наступного тижня переважно без опадів. Завтра ж, у суботу, у нас пройде фронт. Він навіть знизить температуру, тож завтра буде достатньо такий свіжий день з дощем, навіть прохолодний, бо для літа. У денний час на більшій частині території, крім півдня, +20…+25", - зазначила Птуха.

З неділі опади припиняться. Дощі з грозами очікуються на півдні та сході. Вони супроводжуватимуться шквалистими поривами вітру.

Температура на початку тижня, 24 липня, вночі буде в межах +12…+17, у південній частині +18…+23. А в денний годинник +24…+29 у більшості областей, у південних та південно-західних областях +29…+34.

Птуха додала, що температура повітря вище +34 наступного тижня синоптики не прогнозують

"Можливо, локально +35 – на півдні України можуть бути такі показники. 25-26 липня, особливо в ніч на 26, у денний час надійде чергове поле зниженого тиску із заходу, можливе навіть локальне утворення циклону. І, знову ж таки, в ті дні у нас короткочасні дощі по Україні, місцями грози," місцями грози.

Цими днями, а саме 25 та 26 липня, температура повітря вночі буде близько +14...+20, а вдень +25...+31. На півдні – до +34, а на заході через можливе утворення циклону очікується зниження температури до +22…+27.

Синоптик зазначає, що з 27 липня в Україні очікується підвищення атмосферного тиску, а це означає, що не буде опадів. Лише 30 липня на правобережжі та 31 липня на лівобережжі пройдуть короткочасні дощі з грозами.

Температурні показники вночі будуть близько +12...+18, на півдні до +23 та вище. А вдень +25…+31. На півдні, а 29-30 липня також у східних областях очікується +28…+35.

Погода у Києві

22 липня у столиці температура повітря буде близько +21, а з понеділка очікується потепління. У середині наступного тижня температура повітря у Києві сягатиме до +29 вдень.

Дощів у вихідні у столиці не передбачається, але вже у вівторок та середу можливі короткочасні грозові дощі.

З 27 липня переважатиме вже спокійніша погода. 28 та 29 липня у Києві без опадів, а значення температури повітря піднімуться до +29…+33.

Прогноз погоди на початок серпня

Птуха зазначила, що поки що на весь серпень у Гідрометцентрі погоду не прогнозували, але ось у перші дні останнього місяця літа там очікують суху, спекотну погоду. Температура повітря по всій території країни буде вищою за показники кінця липня на кілька градусів. Тобто +30 буде не лише на півдні, а й в інших областях.

Варто додати, що раніше синоптики прогонзували аномальну погоду на серпень.