Ікра з баклажанів: неймовірна закуска за трьома простими рецептами.
Ікра з баклажанів – смачна й запашна закуска. Її можна готувати, щоб смакувати одразу, а можна заготовляти на зиму. Домашня ікра в рази смачніша за магазинну, а на її приготування знадобиться лише кілька інгредієнтів, які завжди є напохваті. У статті наведено дуже прості рецепти ікри з баклажанів, за якими закуска вийде надзвичайно смачною, а її приготування не займе багато часу. Пише ТСН.
Закуску, приготовану за цим рецептом, варто з’їсти протягом двох тижнів. Для ікри потрібно:
Змастити деко рослинною олією, викласти всі овочі, перець можна не чистити, та запікати в духовці протягом 20 хвилин за температури 185 градусів. Потім дістати запечені овочі та дати їм охолонути. Очистити їх від зернят і шкірки та перебити в блендері з додаванням вершкового масла. Таку ікру можна їсти просто з хлібом або подавати до м’ясних страв.
Інгредієнти:
Для приготування ікри потрібно розрізати баклажани навпіл і поставити запікатися в духовці за температури 180 градусів на 25 хв. Помідор опустити в кип’яток, щоб було зручніше зняти шкірку. Нарізати цибулю та обсмажити її до золотистого кольору, додати порізаний помідор, посолити й поперчити. Зняти шкірку з готового баклажана, порізати та додати до смажених овочів, влити оцет. Все разом тушкувати 10 хвилин, можна додати пряні трави. Готову ікру подрібнити блендером – і можна подавати до столу.
Для приготування домашньої ікри необхідно:
Спочатку потрібно ретельно помити баклажани та зварити їх у воді до повної готовності. Потім очистити від шкірки та перекрутити за допомогою м’ясорубки. Підготувати інші овочі: помити й почистити, з перцю вибрати насіння. Всі овочі, окрім помідорів, нарізати середніми кубиками та обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору. Помідори залити кип’ятком і потримати 3-5 хвилин у воді, потім зняти шкірку, подрібнити у блендері та додати до обсмажених овочів. Всю овочеву масу потрібно тушкувати впродовж 15 хвилин. Потім додати баклажани, сіль, перець та оцет і тушкувати до повної готовності. Готову ікру перекласти до стерилізованих банок і закрити кришками. Щоб ікра довго зберігалася, її потрібно поставити у прохолодне місце.