Контракти.ua

636  —  22.07.23
Дощі, грози та шквали: якою буде погода в Україні 22 липня
Дощі, грози та шквали: якою буде погода в Україні 22 липня

Більшість областей не оминуть дощі.

У суботу, 22 липня, в більшості регіонів України знову дощитиме. Температура повітря трохи опуститься, але місцями - до 33° тепла. Пише ТСН. 

Про це йдеться у повідомленні Укргідрометцентру.

В Україні буде мінлива хмарність. Вночі у західних, Вінницькій, Київській та Черкаській областях, вдень в Україні будуть опади: дощі та грози. Омине дощова погода південний схід країни. На півдні та в центрі під час грози - шквали 15-20 м/с.

Вночі температура повітря в Україні становитиме +12-17°. Вдень у більшості областей стовпчики термометрів піднімуться до 20-25° тепла. На півдні країни вночі синоптики прогнозують вночі 17-22°, а вдень - до +28-33° тепла. У східних областях повітря прогріється до +26-30°.

Прогноз погоди в Києві

Синоптики прогнозують мінливу хмарність. Вночі місцями в Київській області будуть невеликі опади. Вдень також буде дощ, а подекуди - ще й гроза.

Температура повітря в Київській області вночі становитиме +12-17°, а вдень підніметься до +20-25°. У Києві вночі стовпчики термометрів покажуть 15-17° тепла, вдень - +20-22°.

Штормове попередження

Вдень 22 липня у центральних та південних областях - грози. Місцями синоптики прогнозують шквали - 15-20 м/с. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Як повідомлялося, цього тижня на трьох континентах були побиті температурні рекорди, оскільки спека одночасно охопила Європу, Сполучені Штати та Азію. Чим небезпечна аномальна спека та як себе захистити, розповіли британські вчені. Зокрема, наголошується, що як і холод, спека становить особливий ризик для людей похилого віку та осіб із супутніми захворюваннями.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199