Контракти.ua

1650  —  21.07.23
Синоптики дали прогноз на серпень в Україні і розповіли, коли спека піде на спад
Синоптики дали прогноз на серпень в Україні і розповіли, коли спека піде на спад

В останній місяць літа, схоже, що спека зовсім не збирається йти на спад. Так, за пронозами синоптиків у серпні в Україні буде сонячна та спекотна погода, а ледь відчутне похолодання прийде лише наприкінці місяця.

Про це свідчать дані сайту meteoprog.com. Також у серпні можна буде забути про дощі, в Україні практично всюди переважатиме суха погода. Пише obozrevatel.com.

Так, у Києві серпень розпочнеться з доволі високих температур +28…+29 градусів. Лише з середини місяця температура стане більш комфортною – +24…+23 градуси. Переважатимуть сонячні дні й лише наприкінці місяця ймовірні короткочасні дощі.

На заході України, зокрема, у Львові майже весь серпень пройде без дощів. Температура буде трішки прохолоднішою ніж в інших областях України, проте також буде доволі тепло – +26…+28 градусів у першій половині місяця та +23…+24 градуси у другій.

На сході та півдні України, у серпні вируватиме справжня спека. Так, в Одесі, Миколаєві, Дніпрі та Харкові у першій половині місяця температура зайде за позначку +30 та триматиметься аж до 17 серпня. У другій половині місяця спека зовсім трішки спаде — в середньому очікується +28…+26 градусів. Дощів у цих областях у серпні синоптики не прогнозують.

Раніше синоптики попередили, що до кінця тижня спека в Україні битиме рекорди. У деяких регіонах нашої країни стовпчики термометрів піднімуться до +35 градусів. Водночас грозові дощі, які пройдуть на всій території країни, не принесуть суттєвого похолодання.

Також повідомлялося, що у липні та серпні 2023 року синоптики прогнозують суху погоду з аномально високими температурами. На Україну чекає стабільно сухий сезон із температурою на 1-2 градуси вищою за норму.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199