Як за пів години приготувати ідеальні та смачні баклажани – прості рецепти.
З баклажанів можна готувати безмежну кількість смачних страв. Їх смажать, запікають, готують на грилі чи мангалі, роблять смачні салати, додають у супи, варять соуси. Як швидко та смачно приготувати синенькі – пише ТСН.
Як швидко приготувати баклажани
Топ-3 рецепти для ідеальних баклажанів нашвидкуруч
1. Запечені баклажани з часником.
Складники на одну порцію:
Баклажани потрібно розрізати вдовж та зробити надрізи. Потім солимо та залишаємо на 10 хвилин. Зливаємо зайву рідину і кладемо половинки зрізами донизу на деко. Запікаємо в духовці протягом 10 хвилин на максимальній температурі. Оливкову олію з’єднуємо з травами та подрібненим часником. Потім витягуємо синенькі з духовки, намащуємо сумішшю з приправ, перевертаємо та запікаємо ще 5-7 хвилин.
2. Смажені баклажани з часником та сиром.
Інгредієнти для приготування:
Баклажани промиваємо та нарізаємо кружечками. Потім кружечки посипаємо сіллю та відставляємо на 15 хвилин, щоб вони не були гіркими. Далі промиваємо та просушуємо паперовим рушником. Кружечки смажимо на сковорідці у достатній кількості олії. Для приготування начинки натираємо сир, часник, нарізаємо зелень та заправляємо майонезом чи сметаною. Помідори слід нарізати тонкими кружальцями. Потім змащуємо баклажани соусом, кладемо помідор, посипаємо зеленню.
3. Баклажани на грилі чи на мангалі.
Щоб запечені на вогні баклажани мали неперевершений смак, їх потрібно спочатку замаринувати. Для цього потрібно:
Спочатку прогріваємо олію на сковороді, подрібнюємо часник, додаємо інші складники. Баклажани нарізаємо кружальцями, заливаємо отриманим маринадом та накриваємо харчовою плівкою. Або можна помістити синенькі в пакет для зручності. Через 10 хвилин дістаємо баклажани з маринаду і викладаємо на решітку гриля. Вогонь не повинен бути відкритим, вугілля має тліти. Щойно один бік зарум’яниться, слід перевернути овочі. У такий спосіб також можна готувати інші овочі, печериці та м’ясо птиці.