Контракти.ua

1267  —  16.07.23
Європу попереджають про екстремальні погодні умови
Європу попереджають про екстремальні погодні умови

Хвиля спеки продовжує охоплювати країни Європи, принісши температури від 35 до 40 градусів за Цельсієм у деяких частинах Іспанії, Італії та Греції.

Як пише POLIТICO, у деяких інших країнах, наприклад у Франції та Великій Британії, було видано попередження про сильний вітер, дощі та грози.

На початку липня на планеті вже був зафіксований найспекотніший день в історії. Це поєднання антропогенного глобального потепління, яке посилилося Ель-Ніньо, природним погодним явищем у Тихому океані.

Європейські уряди та метеорологічні служби попередили своїх громадян про наближення екстремальної погоди.

В Італії 15 міст, зокрема і туристичні Рим та Флоренція, охопило «червоне попередження» від Міністерства охорони здоров’я країни з порадами уникати перебування на сонці з 11 ранку до 6 вечора.

«Негативний вплив можливий не лише для груп ризику, а й для здорових і активних людей», — заявили в міністерстві.

У Греції другий день поспіль з 11:30 ранку до 5:30 вечора залишається зачиненим Акрополь, а також парки в регіоні Афін для зменшення ризиків  лісових пожеж. З неділі очікується незначне зниження температури, повідомили метеорологічні служби країни.

В Іспанії метеорологічна служба заявила в суботу, що існує «значний ризик» для Балеарських островів, оскільки температура там наближається до 40 градусів. В оновлених рекомендаціях додається, що новий період високих температур — короткий, але інтенсивний — може настати між понеділком і середою.  Метеорологи припускають, що температура може  перевищувати 42 градуси.

У Франції та Великій Британії в суботу оголосили попередження через грози та сильний дощ. Метеорологічна служба Британії заявила, що очікується не по сезону вітряний день, тоді як Méteo France попередила про грози, сильні дощі та навіть повені для 10 департаментів у Центральному масиві та на північному сході країни.

Статьи по теме
В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз
В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз

Новий тиждень в Україні й надалі приносить дощі та прохолоду – така погода ще протримається, проте недовго. Синоптикиня попередила про потепління, яке варто очікувати ближче до кінця тижня.
15.05 — 287

Частину України накриють дощі з грозами: прогноз на завтра
Частину України накриють дощі з грозами: прогноз на завтра

У середу, 15 травня, частину України накриють дощі, місцями з грозами.
14.05 — 291

Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 13 травня
Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні 13 травня

В Україні 13 травня дощі пройдуть практично по всій території України. Максимально температура підніметься до 17° тепла, хоча в більшості регіонів вдень буде не більше 12°.
13.05 — 248