Контракти.ua

747  —  16.07.23
Огірки, баклажани, кабачки: три рецепти ідеальних солінь овочів
Огірки, баклажани, кабачки: три рецепти ідеальних солінь овочів

Соління овочів - ідеальна страва, якою можна ласувати вже влітку. Переможниця та суддя шоу "МайстерШеф" Єлизавета Глинська порадувала своїх підписників рецептами солінь огірків, баклажанів та кабачків.

Якщо ви хочете приготувати кулінарний шедевр для своїх рідних - пише ТСН.ua.

Всі три рецепти Єлизавета опублікувала на своїй сторінці в інстаграм, адже шанувальники зірки часто запитували її про маринади для овочів та соління.

Соління кабачків: простий рецепт

Щоб зробити ідеальне соління кабачків, вам знадобиться:

  • 1 кг цукіні або кабачків;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • 1 столова ложка оцту;
  • лавровий лист та кріп.

Приготування дуже просте, а самі мариновані кабачки виходять смачними і хрумкими:

  1. Візьміть два невеликі пакети та вставте їх один в інший.
  2. Промийте кабачки, наріжте їх на вісім частин та покладіть до пакета. Додайте не дуже дрібно нарізаний кріп та подрібнений часник.
  3. Додайте також лавровий лист, сіль, цукор і оцет.
  4. Ретельно перемішайте і покладіть до холодильника. Залиште на 10-12 годин, час від час перемішуючи.

Смачне соління огірків - можна їсти вже за 10 годин

Щоб приготувати смачні огірки, вам потрібно взяти:

  • 1 кг огірків;
  • 1 столову ложку солі;
  • 1 чайну ложку цукру;
  • 4 зубчиків часнику;
  • кріп.

Процес приготування такий:

  1. Візьміть пакет та покладіть туди кріп, насипте цукор, сіль і роздавлений часник.
  2. В огірках відріжте "носики" і покладіть їх до пакета. Добре перемішайте.
  3. На 10-12 годин покладіть до холодильника. Не забувайте час від часу перемішувати.

Соління овочів - мариновані баклажани

Щоб приготувати баклажани за цим рецептом соління, вам потрібно взяти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 1,5 літра води;
  • 1 чайну ложку солі (з гіркою).

А для маринаду не забудьте:

  • 1 л води;
  • 2,5 чайні ложки солі (з гіркою);
  • 1,5 столові ложки цукру;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 4 столові ложки оцту;
  • 20 горошин чорного перцю;
  • 3 зубчики часнику;
  • хмелі-сунелі.

Ось таке просте приготування - і смачні баклажани готові:

  1. Баклажани очистіть від шкірки і наріжте на невеликі шматочки. Залийте окропом, додайте сіль та проваріть 10-15 хвилин.
  2. Воду злийте.
  3. Поки варяться баклажани, приготуйте маринад. Перемішайте воду з цукром і сіллю. Додайте горошини перцю, хмелі-сунелі, часник та олію. Потім ще раз перемішайте.
  4. Баклажани залийте маринадом, перемішайте і накрийте харчовою плівкою. Покладіть до холодильника на 3 години.
  5. Дістаньте з маринаду. Додайте нарізані кріп та кінзу. Можна смакувати.
Статьи по теме
На якій відстані садити огірки у відкритий ґрунт
На якій відстані садити огірки у відкритий ґрунт

Як правильно садити огірки, на якій відстані.
27.04 — 236

Поради, як і коли правильно садити огірки у відкритий ґрунт, коли садити за місячним календарем
Поради, як і коли правильно садити огірки у відкритий ґрунт, коли садити за місячним календарем

Потепліло, скоро прогріється земля і можна буде садити огірки на дачі, біля садиби, одним словом, у відкритому ґрунті.
27.04 — 190

Баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт
Баклажани з горіхами по-грузинськи: класичний рецепт

Сезон баклажанів у самому розпалі.
30.10.23 — 3397