Контракти.ua

1182  —  11.07.23
Частину України накриють грози: синоптики уточнили прогноз на вівторок
Частину України накриють грози: синоптики уточнили прогноз на вівторок

В Україні в низці регіонів у вівторок, 11 липня, очікуються дощі та грози. Це Волинська, Рівненська, Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька області на заході, а також Полтавська, Харківська, Луганська, Донецька області у східній частині країни.

На решті території очікується суха погода. Відповідний прогноз опублікував Укргідрометцентр на своєму сайті. Пише OBOZREVATEL.

Синоптики прогнозують північно-західний вітер, 5-10 м/с. Надзвичайна пожежна небезпека очікується на Волині, Тернопільщині, Буковині, Миколаївщині та Херсонщині.

Температура повітря досягатиме максимум +28 градусів на півдні України. Найсвіжіше буде на крайньому сході, у Сумській, Луганській, Донецькій областях (до +22 вдень).

У решті регіонів у світлий час доби повітря прогріється не вище +23...+25 градусів.

У Києві та Київській області 11 липня синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Повітря у столичному регіоні максимально прогріється до +25 градусів.

Як писав OBOZREVATEL:

– Весна 2023-го увійшла до двадцятки найтепліших із 1881 року спостережень. За три місяці було зафіксовано сім температурних рекордів добової температури повітря.

– Про погоду по Україні на початок наступного тижня (до 12 липня) можна почитати за посиланням.