Контракти.ua

1597  —  06.07.23
Спека до +36 і грози: синоптики дали детальний прогноз для України на четвер
Спека до +36 і грози: синоптики дали детальний прогноз для України на четвер

У четвер, 6 липня, в Україні очікується справжня літня спека. Так, стовпчики термометра у деяких областях піднімуться аж до 36 градусів тепла.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру. Водночас у північних областях України синоптики прогнозують короткочасні дощі з грозами. Пише OBOZREVATEL.

Так, у четвер, справжня спека вируватиме переважно у південних та східних областях, де очікується +33…+36 градусів. Дощі в цих регіонах в цей день синоптики не прогнозують.

У Києві 6 липня буде також доволі спекотно – очікуються +30…+32 градуси. Та попри спеку, в області ймовірні короткочасні дощі з грозами.

Водночас на заході України погода буде більш комфортною. Так, стовпчики термометрів у цих регіонах показуватимуть +24…+28 градусів. Місцями пройдуть короткочасні дощі.

Раніше повідомлялося, що в Україні тиждень розпочнеться спекою, яка впродовж кількох днів тільки посилюватиметься. Особливо сонце припікатиме на півдні, місцями ж у країні можливі дощі з грозами.

Як повідомляв OBOZREVATEL, кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич попередив про неприємні погодні "сюрпризи" в липні. За його словами, українців очікує чергування спекотних і порівняно прохолодних періодів, а також грози, град та зливи.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199