Контракти.ua

1469  —  04.07.23
Грози і шквали накриють частину України: синоптики уточнили прогноз на вівторок
Грози і шквали накриють частину України: синоптики уточнили прогноз на вівторок

В Україні у вівторок, 4 липня, дощі з грозами й сильними поривами вітру очікуються на заході країни. Опади можливі також на північному сході: у Сумській, Харківській і Полтавській областях.

Свіжим прогнозом погоди поділилася українська синоптикиня Наталія Діденко в Telegram. Вона повідомила, що ніч на 4 липня буде ясною або малохмарною в більшості областей. Тому в небі можна буде спостерігати так званий грозовий супермісяць. Пише OBOZREVATEL. 

"Вдень хмари набіжать на західну частину України і принесуть туди грозові дощі. Обережно – при грозах можливі шквалисте посилення вітру та зливи", – попередила експертка.

Водночас на сайті Укргідрометцентру зазначається, що дощі можуть пройти також у Сумський, Полтавській областях (там вони будуть незначними) і на Харківщині (вже сильніші, місцями з грозами).

Діденко заявила, що на решті території України у вівторок, 4 липня, буде переважно суха сонячна погода.

Температура повітря в західних областях +24...+28, на півночі й у більшості центральних областей +25...+30, на півдні та сході – найбільш спекотно, +27...+33 градуси.

У Києві найближча ніч буде місячною, а день – сонячним, сухим і  спекотним, близько +30 градусів.

Як писав OBOZREVATEL, заввідділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух раніше прогнозувала, що до кінця літа 2022 року в нашій країні очікується аномально тепла погода й дефіцит опадів. Рекорди битиме липень, особливо така синоптична картина буде в західних областях.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199