Контракти.ua

6689  —  04.07.23
В Україну йде пекельна спека з грозами та градом: прогноз погоди на тиждень
В Україну йде пекельна спека з грозами та градом: прогноз погоди на тиждень

В Україні до кінця поточного тижня (4-9 липня) очікується спекотна погода з грозами та потужними зливами.

Про це у своєму огляді пише кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич. Пише "Апостроф". 

У першій декаді липня українцям варто очікувати на нестійку погоду. Атмосферні фронти сприятимуть випаданню дощів, які подекуди супроводжуватимуться грозами, градом та поривчастим вітром. Найвища температура повітря очікується у південних та східних областях, а у західній частині країни буде прохолодніше.

У вівторок, 4 липня, вдень у західних областях та місцями на Харківщині можливі короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі +13...+18°С, вдень +24...+33°С.

У середу, 5 липня, вночі місцями невеликі дощі, вдень на більшій частині України, крім півдня, очікуються грози, місцями з градом та шквалистим вітром. Температура повітря вночі +15…+20 °С, вдень +25…+35 °С.

У четвер, 6 липня, у західних, північних та центральних регіонах очікуються дощі з грозами, місцями сильні зливи, можливий град та шквальний вітер. Температура повітря вночі +17...+22°С, вдень +27...+37°С.

У п'ятницю, 7 липня, у східних та південних областях очікується спекотна та суха погода. На решті території України пройдуть дощі, місцями грози з градом та шквальним вітром. Температура повітря вночі +18...+23°С, вдень +25...+36°С.

У суботу, 8 липня, на всій території України, окрім південного сходу, очікуються дощі, місцями з грозами та градом. Температура повітря вночі +17...+22°С, вдень +28...+33°С.

У неділю, 9 липня, у західних та північних областях без опадів, а на решті території країни пройдуть дощі. Температура повітря вночі +15...+20°С, вдень +27...+32°С.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в липні на українців чекає спека з періодами прохолоди, а також зливи, грози та навіть град.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199