Контракти.ua

686  —  26.06.23
В Україні продовжаться дощі
В Україні продовжаться дощі

Україну знову накрили дощі. Опади йдуть майже у всіх областях нашої держави. Ба більше, за прогнозом синоптиків подекуди вони очікуються і до кінця червня.

Скільки ще литиме, і в яких областях можливі опади наступного тижня, раніше у коментарі 24 Каналу розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Дощі у червні ще будуть

За орієнтовними прогнозами Укргідрометцентру, наступного тижня спостерігатиметься схожа тенденція, як на поточному. Яскраво виражених процесів немає.

Це буде малоградієнтне поле. Відповідно над Заходом знову ж таки буде утримуватися нестабільна атмосфера. Розвиток купчасто-дощових хмар все ж таки може бути ще й на наступному тижні,
– зазначила Наталія Птуха.

Водночас додала, що в решті областей інтенсивність і територія поширення дощів менші. Все ж таки там переважатиме погода без опадів.

Також синоптикиня пояснила, що для літа це типова погода, нічого аномального немає. Дощі мають переважно локальний характер. Тобто в одному місці можуть бути дуже інтенсивні опади, тим часом в іншому, буквально за кілька кілометрів, вже більш спокійного характеру або взагалі сонячно.

Прогноз погоди на три доби

- Зауважимо, що в Укргідрометцентрі оприлюднили прогноз на 25 – 27 червня. Зазначили, що в найближчі три доби буде нестійка погода.

- Часом дощі, грози. 25 – 26 червня в Україні, крім західних, Вінницької, Житомирської та Київської областей, у вівторок на Північному Сході країни подекуди значні дощі, град, шквали 15 – 20 метрів на секунду.

- Температура недільної ночі 15 – 22 градуси тепла. 26 – 27 червня в Україні, крім Півдня, +10...+16. Вдень +20...+26 (у понеділок і вівторок на Сході та Північному Сході 15 –21), лише на Півдні, у неділю й Південному Сході +25...+31 градус.

Статьи по теме
На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко
На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко

У багатьох обалстях України 5 травня, пройдуть дощі.
вчера, 15:35 — 127

В Україні утримається суха погода, вдень до +23°
В Україні утримається суха погода, вдень до +23°

В Україні в п'ятницю, 3 травня, опади не очікуються, температура вночі 6-11°, на узбережжі морів до 14°; вдень 18-23°, у західних, східних, більшості південних, центральних областей та в Криму прогнозується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.
вчера, 14:16 — 146

Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на завтра
Антициклон впевнено розташувався в Україні: синоптик дала прогноз погоди на завтра

Погода в Україні буде сонячною та теплою у четвер, 2 травня.
01.05 — 150