Контракти.ua

747  —  17.06.23
Вживання молока в дорослому віці: за і проти
Вживання молока в дорослому віці: за і проти

Молоко є необхідним продуктом харчування для дітей, але наскільки його споживання є важливим у дорослому віці?

Молоко вважається суперпродуктом для дітей, оскільки воно є джерелом кальцію, білка, необхідних вітамінів і, отже, важливе для зростання тіла та мозку малюків. Пише ТСН. 

Про це пише видання Hindustan Times.

Експерти стверджують, що з віком нездорова кількість жиру в молоці може становити ризик серцевих захворювань, підвищення холестерину та схожих хронічних захворювань у людей.

За даними Національної медичної бібліотеки, склянка молока містить 5 г насичених жирів, що становить 20% добової потреби. Там зазначають, що насичені жирні кислоти сприяють розвитку серцево-судинних захворювань та інсульту.

Як вживання молока може зміцнити кістки

Доктор Мохаммед Ісмаїл, хірург-консультант-ортопед лікарні Прашант і колишній директор Інституту ортопедії та травматології Мадрасського медичного коледжу, каже, що кальцій, білок і вітамін B необхідні для зміцнення кісток. Кальцію багато в молоці.

Експерт зазначив, що проблема споживання лише молока полягає в тому, що воно також містить низку інших речовин: “А деякі з них є шкідливими для здоров’я, як-от значна кількість жиру”.

Чому жінкам з віком потрібно більше кальцію

Жінкам варто починати приймання добавок кальцію після 35 років, а після 55 років дозу треба збільшувати, щоб запобігти остеопорозу.

Доктор Ісмаїл каже, що молоко містить фосфат кальцію: “Нам потрібні основні мінерали для кісток. Кожна жінка старше 35 років повинна приймати кальцієві добавки, а жінки старше 55 років повинні приймати щонайменше 1000 мг кальцію”.

Чому вживання молока безпечне для дітей

Експерти зазначають, що дітям потрібно більше кальцію, оскільки вони ростуть, тому їм рекомендується споживати молоко.

20% людей мають непереносимість лактози, розповів доктор Ісмаїл. За його словами, ці люди не можуть споживати лактозу, оскільки у них алергія на неї: “А молоко, яке ми споживаємо зараз, особливо жирне. Раніше корови паслися і споживали більше трави, тому й молоко було насиченим і здоровим; сьогодні все інакше”.

Доктор розповів, що якість молока іноді погіршується, тому що тваринам додають поживні речовини в корм, щоб виробляти більше молока: “Проте молоко рекомендується дітям, оскільки вони можуть переносити всі ці жири в їхньому віці”.

Чи можна відмовлятися від молока в дитинстві

Експерти кажуть, що якщо така сама кількість поживних речовин споживається з інших джерел, молоко не є обов’язковим.

Доктор Ісмаїл зауважив, що кальцій, білок і вітамін D є основними компонентами молока. Він додав, що люди можуть не споживати молоко, якщо знайдуть альтернативне джерело цих поживних речовин.

Яке молоко варто вживати після 35

Експерт резюмував: “Якщо ви не хочете приймати інші кальцієві добавки, найкращим варіантом є молоко. Якщо вам більше 35 років, обирайте молоко з низьким вмістом жиру”.

Довідково: Остеопороз — розповсюджене системне захворювання скелета, яке супроводжується зниженням міцності кісткової тканини і підвищеним ризиком переломів.

Захворювання зазвичай не викликає хворобливих відчуттів, бо є прихованою патологією. Характерних клінічних проявів не існує. Найчастіше проявляються такі симптоми остеопорозу, як деформації хребта (поява “горба”) та біль у спині.

Однак варто пам’ятати про передвісників остеопорозу, до яких належать: швидка втомлюваність, зниження працездатності, біль у кістках і в потилиці (особливо в разі зміни погоди), дратівливість і плаксивість, депресивні стани, апатія, відчуття тривоги, страху, розлади сну.

Проте часто остеопороз на ранніх стадіях перебігає без жодних симптомів і проявляється вже болем у кістках, деформацією скелета та переломами кісток.

Статьи по теме
Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт
Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт

Мигдальне молоко – смачна та здорова альтернатива звичайному. Приготувати його дуже просто. Готове мигдальне молоко можна додавати в різні страви та в каву.
18.03 — 272

Пісочні рогалики з вареним згущеним молоком: класичний рецепт
Пісочні рогалики з вареним згущеним молоком: класичний рецепт

З доступних продуктів приготуйте смачний розсипчастий десерт, який довго залишається м'яким, але дуже швидко з'їдається.
31.01 — 392

Клопотенко дав простий рецепт ідеальних сирників, нафарширувавши їх згущеним молоком
Клопотенко дав простий рецепт ідеальних сирників, нафарширувавши їх згущеним молоком

Євген Клопотенко розповів, як приготувати ідеально смачні сирники з вареним згущеним молоком всередині. Ресторатор каже, що страва готується за принципом звичайних сирників, а витікаюча з них варене згущене молоко є дуже приємним бонусом.
03.10.22 — 1223